TFF 2.Lig temsilcimiz Zonguldak Kömürspor'un altyapı çalışmaları antrenörler Muhammet Şafak ve Sadettin Birinci yönetiminde hız kesmeden devam ediyor... Minik elmaslar futbol temel eğitimlerini alarak, akademi seviyesini gelene kadar zor bir eğitim sürecinden geçiyor. Bir çok yurt içinde turnuvalara katılarak maç alışkanlıkları kazanan minik elmas gösterdikleri performanslarla da  Süper Lig ve 1.Lig takımlarının radarına girdi. 

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da ki milli takım seçmelerine davet edilen 13 yaşındaki stoper oyuncusu Arhan Çakıroğlu, orta saha oyuncusu Göktan Gökçe ve Muzaffer Bakır gösterdikleri performansla bir çok milli takım antrenörlerinin ve profesyonel kulübün beğenisini topladı. Özellikle yeteneklerini ön plana  çıkan 13 yaşında ki Arhan Çakıroğlu'nun 1.Lig takımı Gençlerbirliği'nin kancayı taktığı öğrenildi. Ankara'da yapılan seçmelerde Gençlerbirliği hocalarının yakından izlediği genç oyuncu Çakıroğlu, yetenekleri ile adeta büyüledi. Gençlerbirliği'nin transfer gündemine aldığı genç oyuncunun önümüzde ki günlerde yapılacak görüşmelerin ardından Gençlerbirliğine kazandırılması planlandı öğrenildi.

''Amacımız Türk futboluna yeni yıldızlar kazandırmak''

Zonguldak Kömürpor'un altayapı antrenörü Muhammet Şafak, hedeflerinin Türk futboluna yeni yıldızlar kazandırmak olduğunu söyleyerek, ''Bizler burada gelip geçiceğiz. Önemli olan çocuklar. Bizlerde onlara en iyi eğitimi vermekle sorumluyuz. Bu çalışmaların karşılığını da alıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Ankara'da  yapılan milli takım seçmelerinde 3 oyuncumuz büyük beğeni topladı. Ayrıca  1 oyuncumuz da Gençlerbirliği'nin radarına girdiğini öğrendik. İnşallah daha çok çalışarak Türk futboluna yeni yldızlar kazandırmak istiyoruz''dedi. 
Emre Can BAYRAM