2010 yılında Trabzonspor Futbol Okulu ile temeli atılan ve ardından federe olarak ZTS Gençlikspor Kulübü  ismiyle alt yaş liglerinde boy gösteren bordo-mavili kulüp, 2013 yılında isim değişikliğine giderek Kozlu Taşkömürüspor ile yoluna devam etti. 7 yıllık süreçte başta Zonguldak futbolu olmak üzere Türk futboluna  futbolcu yetiştiren Kozlu Taşkömürüspor’da  yeni bir yıldız adayı görücüye çıktı. ‘Yarışçı değil yetiştiren kulüp’ amacı benimseyen Kozlu Taşkömürüspor, bu doğrultuda bünyesinden bir ismi daha Türk futboluna armağan etti.  Bordo-mavili takımın formasını giyen 15 yaşındaki futbolcu Akın Doğru, Aytemiz Alanyaspor’a transfer oldu.

ŞAMPİYONALARDA DİKKAT ÇEKTİ

2012 yılında Kozlu Taşkömürüspor’da futbola başlayan Akın Doğru, 5 yıllık sürede, bordo-mavili takımın çeşitli yaş gruplarında forma giydi. 15 yaşında olmasına rağmen, Kozlu Taşkömürüspor’un U16 ve U17  takımında forma giyen Akın Doğru, bu yaş kategorilerinde Türkiye Şampiyonlarında boy gösterdi. U16 ve U17 Türkiye şampiyonlarında Kozlu Taşkömürüspor forması altında başarılı bir performans sergileyen Akın Doğru, bu organizasyonları takip eden Süper Lig takımı Aytemiz Alanyaspor’un antrenörleri tarafından beğeni topladı.

SEÇMELERDE DE BEĞENİ KAZANDI

Kulüp antrenörleri ile irtibata geçen  Aytemiz Alanyaspor altyapı antrenörleri, futbolcuyu altyapı seçmelerine davet etti. Burada da  dikkat çeken bir performans sergileyen Akın Doğru, Aytemiz Alanyaspor altyapısına seçildi.  Prosedürlerin hallolmasının ardından  transfer birkaç güne kadar resmiyet kazanacak.

Eren ARSLANYILMAZ