Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Zonguldak’ta son 10 yılda 61 milyon tutarında 27 adet tesis yapıldı. Katlanarak devam edecek olan tesislere 3 milyon tutarında 3 tesis daha ekleneceğinin müjdesini verdi. Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel, bakanlığın özellikle gençlere değer verdiğini söyleyerek,  geleceğin Türkiye’sinde gençlerin gelişimi için büyük yatırımlar yapıldığını söyledi.

Hakan Yüksel; ‘’ Zonguldak’ta son 10 yılda 61 milyon tutarında 27 tesis yapıldı’’

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel, Zonguldak’ta son 10 yılda 61 milyon tutarında 27 tesis yapıldığını söyleyerek, ‘’ Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her geçen gün daha güçlenen geleceğin Güçlü Türkiye’sinde geleceğin teminatı gençlerimize ve spora artarak daha fazla değer verilmekte ve gençlerimizin kendilerini; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle daha fazla geliştirme adına her türlü imkanı en iyi şekilde değerlendirmekte ve onlara her türlü imkanı sunmaktadır.  Bunun en iyi göstergesi ise Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından ilimizde son 10 yıl içerisinde toplamda 61 Milyon tutarında 27 tesis yapılmış olup 3 milyon tutarında 3 tesis daha yapılarak gençlerimizin hizmetine sunulacaktır’’dedi.

Yüksel; ‘’Gençlik ve Spor Bakanlığı gençlerimize önem veriyoruz’’

Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlere önem verdiğini ifade eden Yüksel; ‘’Yapılan bu tesislerimizde 33.117 lisanslı sporcumuz, okul spor faaliyetlerinde ise 32.468 öğrencimize spor yapma imkanı sağlanmıştır. Gençliğe önem veren Güçlü Türkiye’sinde Gençlik Merkezlerimizde 30.500 gencimiz sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerden faydalanmış ve milli manevi değerlerini öğrendikleri atölye ve akademi faaliyetlerine katılarak kişisel gelişimlerine katkı sağlanmıştır. Son 3 yıl içerisinde ilimize gelen spor kafileleri 1.700.000 TL ilimize katkı sağlamış olup aynı zamanda ilimizde tarihi yerleri gezmeleri sağlanarak ilimiz turizmine katkı sağlanmıştır. Bunun yanı sıra ilimizden diğer illere giden spor kafilelerine ise son 3 yılda 2.600.000 TL ödenek sağlanarak Gençlik ve Spor Bakanlığının gençliğe ve gençlere ne kadar önem verdiğinin bir göstergesidir. Bu yapılan tesislere yenilerini eklemek üzere çalışmalarımız devam etmekte olup, gençlerimizin taleplerinin yoğun olduğu branşlar tespit edilerek İlimizde bulunmayanlar tesisler için, planlama yapılarak en kısa zamanda gençliğin kullanımına sunmak en büyük hedefimizdir ”şeklinde konuştu.

Emre Can BAYRAM