GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ÇOŞKU İLE KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99.yıl dönemi Zonguldak’ta çeşitli etkinlikler ve spor gösterileri kutlandı. 

Fevkani köprü üstünde başlayan gençlik yürüyüşü Valilik önünde son buldu. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Atatürk anıtına çelenk konuldu. 

Valilik önünde gerçekleşen törene, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel, Gençlik Merkezi Müdürü Barış Özdemir, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruşları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında,Güreş, Kılıçla Show, Jimnastik, Voleybol, Hentbol, Taekwondo, Hentbol, Nuckhaku Show, Judo, Eskrim, Karate, Tenis, Badminton, Hokey ve Zincir show gösterileri yapıldı. Vatandaş ve öğrenciler,spor gösterilerine büyük ilgi gösterdi. 

Yüksel; ‘’Atatürk’ün Samsuna çıkması bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olmuştur’’

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Hakan Yüksel, ‘’Bugün Milletimizin büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs’ın 99.yıl dönümüdür. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarih ile birlikte Türk milleti kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var bulunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Milli mücadelede ki inanç, birlik, beraberliğin her zaman örnek alınarak, aynı kararlılıkla sürdürülmesi, ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır. Biliyoruz ki sizler, Türk milletinin geleceği yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunun üstenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili, ve ideal, sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizlerinde vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır sözünü rehber edinerek çok çalışıp ilerde şansınızı birleşik olan görevi en iyi şekilde yapacağından asla şüphemiz yoktur.  Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma  Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum’’dedi.

Emre Can BAYRAM