“Kilimli Belediyespor olarak, Batı Karadeniz bölgesini Süper Ligde temsil eden tek takım olan Karabükspor’u Fenerbahçe ile oynayacağı kritik maçta destekleme kararı aldık. Kümede kalma savaşı veren Karabükspor’u yalnız bırakmayacağız ve maç günü Kilimli’den Karabük’e otobüs kaldıracağız”

 

“Bölge futbolu adına ortak hareket etmeliyiz, Batı Karadeniz güç birliği oluşturmalıyız. Maalesef bizim ve Kastamonuspor’un amatöre düşmesinin asıl nedeni de birlikte hareket etmememizden kaynaklandı. Şimdi takımlarımız için destek zamanı. Zonguldak futbol kamuoyundan da aynı duyarlılığı bekliyorum”

2 sezondur mücadele ettiği Spor Toto 3’üncü Lig’den şanssız bir şekilde amatöre düşen Kilimli Belediyepsor’da Kulüp Başkanı Engin Aygün, önemli açıklamalar yaptı. Aygün’ün, açıklamalarında en çarpıcı nokta,bölge futbolunu düştüğü bu halden uzaklaştırmak için kenetlenmenin gerektiğini söylemesi oldu.

Engin Aygün, Batı Karadeniz bölgesini kapsayan Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce ve Bolu illerinin ortak hareket etmesini belirterek “Ne yazıktır ki 6 ilimizin bulunduğu bölgede 4 il takımı amatörde yer alıyor. Yalnızca 2 il takımı profesyonel ligde. Bu yüzden bölgenin düştüğü bu durumu ortak hareket ederek aşmalıyız. Ne mi yapmalıyız? Batı Karadeniz olarak güçlerimizi birleştirmeliyiz. Bölge futbolu adına ortak hareket etmeliyiz. Maalesef bizim ve Kastamonuspor’un amatöre düşmesinin asıl nedeni de birlikte hareket etmememizden kaynaklandı. Şimdi takımlarımız için destek zamanı. Zonguldak futbol kamuoyundan da aynı duyarlılığı bekliyorum. Bartınspor Kulüp başkanı Ercan Aydın’la da görüştüm kendisi de aynı fikirde olduğunu ilettiler” dedi.

 

Kendilerin bu bağlamda gerekeni yapacağını ve ilk olarak bölgenin tek Spor Toto Süper Lig takımı Karabükspor’un küme düşmeme mücadelesinde yalnız bırakmayacaklarını belirten Kulüp Başkanı Engin Aygün, “Kilimli Belediyespor olarak, Batı Karadeniz bölgesini Süper Ligde temsil eden tek takım olan Kardemir Demir-Çelik Karabükspor’u Fenerbahçe ile oynayacağı kritik maçta destekleme kararı aldık. Kümede kalma savaşı veren Karabükspor’u yalnız bırakmayacağız. 18 Mayıs Cumartesi günü yani maç günü saat 15.00’da Kilimli’den Karabük’e otobüs kaldıracağız. Karabükspor’u desteklemeye gelecekler Kilimli Belediyespor amigosu Engin Turhan ile irtibata geçebilir. Bölge futbolu adına herkesi maça davet ediyoruz” ifadesini kullandı.

Eren ARSLANYILMAZ