Zonguldak Kömürspor’dan bir yıldız kaydı… Uzun yıllar kulübün formasını terleten 27 yaşındaki sağ bek Burak Et, Çanakkale Dardanelspor’a transfer oldu. Zonguldak Kömürspor’da Teknik Direktör Cahit Terzi,  yeni sezon öncesi  iskelet kadroyu korumak için sözleşmesi sona eren 27 yaşındaki sağ bek Burak Et ile geçtiğimiz haftalarda  bir görüşme yaparak  anlaşma zemini aramıştı. Kulübün şartlarını sunmasının ardından Burak Et, düşünmek için süre istemişti.  Bu süre zarfında Zonguldak Kömürspor ile şartlarda anlaşamayan Burak Et, tercihini Çanakkale Dardanelspor’dan yana kullandı.
‘DALYA’ DEMİŞTİ
Kırmızı-lacivertli takımda aralıksız 5 sezon forma giydikten sonra, Çanakkale’nin yolunu tutan Burak’ın Zonguldak macerası sona erdi. 2010 yılında Galataspor’dan kırmızı-lacivertli takıma transfer olan Burak Et, yıllardır formasını giydiği Zonguldak Kömürspor’da şampiyonluk yaşadı. 2013-2014 sezonunda şampiyon kadronun değişmez isimleri arasında yer alan Burak,  3’üncü Lig’de kırmızı-lacivertli forma ile 100. maçına çıkarak ‘dalya’ demişti. Zonguldak Kömürspor  forması ile 100’ler kulübüne giren Burak Et, takımın kaptanlığını yapmıştı.
“HERKES HAKKINI HELAL ETSİN”
5 yıl sonra Zonguldak Kömürspor’dan ayrılan Burak’ın vedası duygusal oldu. Yeni sezonda Çanakkale Dardanelspor forması giyecek Burak Et, futbol kariyerinin en parlak günlerini Zonguldak Kömürspor’da yaşadığını belirterek, “Uzun yıllar formasını giydiğim Zonguldak Kömürspor’dan  ayrılma vakti geldi. Burada en güzel günlerin geçti. Şampiyonlukta gördüm, hüsranda yaşadım.  Ne Zonguldak’ı ne de o unutulmaz taraftarın nede Zonguldak Kömürspor’u unutmak mümkün değil. Başkan Süleyman Caner, hocam Cahit Terzi ve ekibine emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Herkes hakkını helal etsin.Benden tarafa helal olsun’ açıklamalarında bulundu.

Eren ARSLANYILMAZ