Zonguldak Kömürspor 4. dakikada Eren'in attığı golle 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın 75. dakikasında Çağdaş kırmızı kartla oyun dışı kalırken Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Cihat Terzi'de tribüne yollandı.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Zonguldak Kömürspor derbide gülen taraf oldu.

 

 

‘Kar’ engeline takılan Zonguldak Kömürspor ile Kilimli Belediyespor erteleme maçı bugün sahnelenecek. Son 4 maçını kazanarak zirve yürüyüşünü sürdüren Zonguldak Kömürspor kazanarak liderliği yeniden ele geçirmek, son 2 haftayı maç yapmadan geçiren Kilimli Belediyespor ise galip gelerek kötü gidişata ‘dur’ demek istiyor. İki takım adına kritik sınav Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda saat 13.30’da start alacak.

 

*********

 

Bölgesel Amatör Lig 10’uncu Grup’ta 11’inci hafta oynanması gereken ancak, yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenen Zonguldak Kömürspor ile Kilimli Belediyespor derbisi bugün saat 13.30’da Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanacak.

 

Tatlı bir rekabetin yaşandığı iki takım arasında şampiyonluğun en güçlü adayı Kömürspor, derbi öncesi bir hayli moralli. Cahit Terzi yönetiminde ki kırmızı-lacivertli takım, oynadığı son 4 maçta puan kaybetmedi.  Bu maçlarda topladığı 12 puanla zirvedeki yeri sağlamlaştıran Kömürspor, ertelenen bu maçla birlikte kaybettiği liderliği geri almanın peşinde. İyi bir çıkış yakalayan kırmızı-lacivertli takım, bu çıkışı Kilimli karşısında sürdürerek dosta-düşmana ‘selam’ göndermek ve ilk yarının son maçında karşılaşacağı Büyükçekmecespor’a gözdağı vermek istiyor. Bu zorlu maç öncesi sakat ve cezalı oyuncunun olmaması Teknik Direktör Cahit Terzi’yi sevindiriyor.

 

Derdi, kendini üst sıralara atmak olan Kilimli Belediyespor, rakibinin gücünün farkında. Bu nedenle bir hayli temkinli olan sarı-siyahlı takım, yine sahaya kazanmak için çıkacak. 3 puan için mücadele edecek Selahattin Bayar ve öğrencileri, galip gelerek üst üste yaşanan puan kayıplarına ‘dur’ demek amacında. Sakat ve cezalı oyuncusu bulunmayan Kilimli Belediyespor’da tek düşündürücü durum 2 haftadır maç yapmamak. Sarı-siyahlılar, 2 hafta önce kar yağışı nedeniyle ertelenen Zonguldak Kömürspor maçına birde geçtiğimiz hafta sonu Açıköğretim Fakültesi Sınavları eklenince Kestel Belediyespor maçını oynayamamıştı. 

 

Eren ARSLANYILMAZ

 

 

İki teknik adamın derbi silahları

 

Zonguldak’ta sonucu merakla beklenen derbi günü çattı… Bu zorlu karşılaşma öncesi maçı kazanmak adına dün son taktiklerini veren Zonguldak Kömürspor ile Kilimli Belediyespor’un teknik adamları sahaya süreceği onbiri belirledi.   Terzi, her zamanki onbirini değiştirmezken, kanat organizasyonlarıyla rakibini vurmayı planlıyor. Bayar, orta alanı kalabalık tutarak rakibini önce durduracak sonra hızlı oyuncularıyla sonuca gitmeyi planladı.

 

 

 

Ahmet, Burak, Serkan, Burçin, Ferhat, Kenan, Mert, Hüseyin Yılmaz, Suat, Hüseyin Tunç, Eren

 

Hamit, Yasin, Faruk, Hakan Ateş, Adem, Çağdaş, Özgür, Sezai,  Emrecan,  Kaan,  Ali Efsat

 

Zonguldak Kömürspor’un hocası Cahit Terzi, derbi maçı öncesi iddialı.. Terzi, maçı kazanacak tarafın kendilerinin olacağını söyleyerek, “Saha ve seyircimiz önünde mutlak kazanmamız gereken bir maç. Kolay olamayacak ama 3 puanı alan taraf biz olacağız” dedi.

 

Kilimli Belediyespor’un çalıştırıcısı Selahattin Bayar, “Bizim ilk düşüncemiz takımımız. Sahaya çıkıp aslanlar gibi mücadele edeceğiz. 3 puan için ne gerekiyorsa öyle yapacağız. Oyuncularıma güveniyorum” dedi.