Gebzespor engelini tek golle geçerek grup ikinciliğine yükselen Zonguldak Kömürspor’un Teknik Direktörü Cahit Terzi hakeme rağmen kazandıklarını söyleyerek, “Gebze’yi de hakemi de yendik” dedi.

 

*************

 

Bölgesel Amatör Lig 10’uncu Grup’ta mücadele eden Zonguldak Kömürspor, Kestel Belediyespor yenilgisini, sahasında Gebzespor’u 1-0 yenerek telafi etti. Kırmızı-lacivertliler aldığı bu önemli galibiyetle puanını 12 yaparak 2’nciliğe yükseldi. Aldığı galibiyetle şampiyonluk yarışında ‘bende varım’ mesajı veren Zonguldak Kömürspor’da moraller tavan yaptı.

 

Galibiyetin sevincini yaşayan Zonguldak Kömürspor’un deneyimli çalıştırıcısı Cahit Terzi, maçın ardından konuştu. Takımının kötü oynadığını belirten Terzi, hakemin de kötü bir yönetim sergilediğini söylemeden geçmediği konuşmasında  “Maça çok iyi başladık ve bunun neticesinde erken bir gol bulduk. Fark beklerden haksız yere Hüseyin Yılmaz’ın gördüğü kırmızı kartla işin rengi değişti. 10 kişi mücadele ettiğimiz dakikalarda pozisyon da üretmeye başladık. Belki oyun anlamında iyi değildik ancak mücadelemizi gösterdik. Verilmeyen penaltımız ve Geredesporlu oyuncuya gösterilmeyen kırmızı kart vardı, bunlar oyunun kırılma noktaları oldu. Artık Gebzespor maçı geride kaldı, önümüzde Sultangazispor sınavı var.

Grupta lider durumda bulunan Çatalcaspor’da kazandı, sabırlı bir şekilde ilerliyoruz. Bu çekişme devrenin sonuna kadar böyle gider, biz liderliği devralmak istiyoruz bunun için de puan kaybına tahammülümüz yok” dedi.

Eren ARSLANYILMAZ

 

 

Futbol camiası da hakemin kötü yönetim sergilediğini savundu

 

 

Tam bir fiyasko

 

Zonguldak Kömürspor ile Gebzespor maçının hakemi Anıl Demireğen’in yönetimi futbol camiası tarafından fiyasko olarak yorumlandı.

 

************

 

 

Bölgesel Amatör Lig 10’uncu Grup’ta sahasında Gebzespor’u konuk eden Zonguldak Kömürspor mücadeleden 1-0 galip ayrılsa da, hakemin kötü yönetimine maruz kalmıştı. İlk yarıda Kadın Klasman Yardımcı Hakemi Tülay Kaymak’ın önünde olan faul neticesinde yerde kalan Hüseyin Yılmaz’ın   yerden kalktığı esnada bayan hakemin sırtına hafifçe dokunuşu kırmızı kart görmesine neden olmuştu. Hüseyin Yılmaz, tamamen yanlış anlaşılmadan kaynaklanan ve hakem hatasına kurbanı oldu. Bu olaydan sonra maçtan kopan orta hakem Anıl Demireğen, kalan dakikalarda çaldığı ve çalmadığın düdüklerler maçının önüne geçti. Bu duruma, maçı protokol tribünden izleyen Kömürspor yönetimi ile futbol camiası anlam veremedi. Futbol adamları Ordu bölgesi Bölgesel Hakemi Anıl Demireğen’in yönetiminin fiyasko olduğu görüşünde birleştiler.

 

Öte yandan, Anıl Demireğen’in 3 yıl önce klasman düşürüldüğü ve Ulusal hakemlikten, Bölgesel Hakemliğe düştüğü öğrenildi.

 

Eren ARSLANYILMAZ