HAKEMLERİN BAZI MAÇLARDA İNSİYATİF ALMASI GEREK

Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, hafta sonu 1.Amatör Liginde oynanması gereken Çatalağzı Doğanspor ve Ayiçispor maçının güvenlilik zafiyeti nedeniyle oynanmasına değindi.

Malkoç, onanmayan maçların hafta sonuna sarktığını söyleyerek, “Kulüplerimiz zaten ekonomik sıkıntılar içerisindeler. Genellikle müsabakaları kulüplerimizin çıkarları doğrultusunda sıkıntı yaşamamaları için hafta sonları oynatmaya çalışıyoruz. Bu şartlar altın da hakemlerinde müsabakaları güvenlik nedeniyle oynatmaması müsabakaları hafta arasına sarkıyor. Kulüplerimizde sıkıntı yaşıyorlar ”dedi. Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, hafta sonu oynanacak maçlarda güvenlik zafiyeti yaşanmaması için, en azından Emniyetten 2 personelinde maçlarda olması konusunda ricada bulundu.

“Kulüplerimiz zaten ekonomik sıkıntı içerisinde”

Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, hakemlerin, kulüplerin içinde bulundukları sıkıntıları göz alarak inisiyatif almalarını söyleyerek, “Hafta sonu oynanması gereken Çatalağzı Doğanspor-Ayiçispor maçı güvenlik güçlerinin saha da olmaması nedeniyle müsabakanın hakemi tarafından oynatılmadı. Burada şu konuya değinmek istiyorum kulüplerimiz zaten ekonomik sıkıntılar içerisindeler. Genellikle müsabakaları kulüplerimizin çıkarları doğrultusunda sıkıntı yaşamamaları için hafta sonları oynatmaya çalışıyoruz. Bu şartlar altın da hakemlerinde müsabakaları güvenlik nedeniyle oynatmaması müsabakalar mecbur hafta arasına sarkıyor. Kulüplerimizde sıkıntı yaşıyorlar. Ben hakem camiasında ki arkadaşlardan şunu rica ediyorum. Yani biraz da kendileri de inisiyatif alsınlar. Takımlarımızın durumlarını değerlendirsinler. Müsabakaların çoğunu da üstlerinde ki yetkilerle en azından bir fikir alışverişi yapsınlar. Kafalarına göre müsabakayı ertelemesinler ”dedi.  

“Güvenlik zafiyeti yaşanmaması için emniyetten 2 personelin olması gerek”

Güvenlik zafiyeti yaşanmaması için Emniyetten personel desteği isteyen Metin Malkoç, “Karadon da ki bölgede takımlarımızın fazlalığı ve sahalarımızın çok olması nedeniyle bu şekilde maçları oynatabiliyoruz. Güvenlik güçlerimizin maçlara yetişememesinden dolayı müsabakaları böldük. Müsabakaları Cumartesi ve Pazar şeklinde bölüyoruz. Oynanan sahalarda personel yetişsin diye. Hakem arkadaşlarımız belki kendi güvenlikleri için oynatmıyorlar ama takımlarımızı da düşünsüler. Emniyetten de rica ediyorum sahaları da en azından 1 veya 2 personel göndersinler ”şeklinde konuştu.

Emre Can BAYRAM