Yeşil sahaların tozunu yutan Sercan Taş,  şimdilerde sahnelerin tozunu atıyor

HAKEMLİKTEN SAHNEYE

Taş, müzik piyasasını alt üst etmeye hazırlanıyor

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İnşaat Mühendisliği son sınıf öğrencisi olan 23 yaşında ki Sercan Taş, spor ve müzik dolu hayatını arkadaşımız Emre Can BAYRAM’a anlattı.

4 yıldır Zonguldak’ta il hakemliği yapan Sercan Taş, şimdilerde çıkardığı “Son Uçurtma” albümüyle müzik dünyasının kapılarını araladı. Sosyal medya da ki müzik ağlarında albümü dönmeye başlayan Sercan Taş’ın 7 Ocak’ta da IF Performance ilk konserini verecek. Albüm sırasında hakemlik serüvenini yarı da bırakan Sercan Taş, tekrar hakemliğe geri dönmek istediğini söyleyerek, “Yaş ve diğer sebeplerden dolayı hakemliğe ara vermek zorunda kaldım.  Çok geç olmadığı sürece tekrar geri dönmek isterim” dedi.  Sercan Taş, ayrıca yakında vizyona girecek olan bir sinema filminde rol alacağının müjdesini verdi.

“Spor beni kendisine çekti”

Spor’un kendisini çektiğini söyleyen Sercan Taş, “4 yıldır il hakemlik yapıyorum. Hakemlik serüvenine başlarken ilk başlarda çok zorluk çektim. Ama benim sporcu geçmişim olduğu için, eski basketbolcuyum. Basketboldan futbol camiasına giriş benim için birazda ilginç oldu. Ama en azından spor disiplinini iyi bildiğimden dolayı çok da zorlanmadım. Futbol camiasının mantalitesine alışmam çok uzun sürdü. Her mesleğin bir başlangıcı var. Hemen hemen hepsini biliyoruz. Ya okul okumak gerekiyor ya da tecrübe kazanmak gerekiyor. Çok merak ettim insanlar nasıl hakem oluyor diye. Ve sonuç olarak internette ki araştırmamla gördüm. Zonguldak’ta da olduğunu görünce katılmak istedim. Biraz da spor da çekti beni” dedi.

“Çok geç kalmadığım takdirde, hakemliğe geri dönmek istiyorum”

Çok geç kalmadığı sürece hakemlik serüvenine kaldığı yerden devam etmek isteyen Taş, “Yaş ve diğer sebeplerden dolayı hakemliğe ara vermek zorunda kaldım.  Çok geç olmadığı sürece tekrar geri dönmek isterim. Hakemlik çok da severek yaptığım bir iş. Camianın içerisine girmeden anlaşılacak bir meslek değil. Hakemliği bırakma sebebim Üniversite hayatımla ilgili. Benim bu sene altıncı yılım Zonguldak’ta. İnşaat mühendisliği okuyorum. Okul birazcık sıkıntıya düştü açıkçası. Hakemlik de ciddi anlamda zaman ayrılması gereken bir meslek. Hafife alınmaması gereken bir meslek. Ama sonuç itibariyle okul hayatımı da bitirmem gerekiyor. O yüzden böyle bir karar aldım. “ dedi.

“Son Uçurtma albümü için 2 yıl uğraştık”

Albüm için uzan zamandır uğraştıklarını ifade eden Sercan Taş, “Zonguldak’a gelmeden önce Ankara’daydım. Orada bir müzik grubumuz vardı. Bu ekip arkadaşlarımız birlikte 9 yıldır beraber çalıyoruz. Hepsi zaten çocukluk arkadaşım. Bir bateristimizle tanışalı 5 yıl oldu. Oda burada Zonguldak’ta Diş Hekimliği bölümünde okuyor. Gitaristimiz ve Bas gitaristimiz çocukluk arkadaşım zaten. Aslında değişik bir proje olduk.  Çok uzun süredir birlikteyiz. Birlikte çalıştık ama hiçbir zaman kendimize güvenmeden bir işin altına girmedik. İnsan müzik hayatında belli bir noktaya gelince hissediyor ilerleme kaydettiğini. 8-9 yılın sonunda bir albüm çıkartmaya karar verdik oda işte  Bu albüm için 2 yıldır uğraşıyoruz. Aslında ilk başta sıngle olarak çıkaracaktık ama sonra birkaç durum oldu sıngle dan vazgeçtik. Bu arada O Ses Türkiye yarışma programının şampiyonu Hasan Doğru’yla da birlikte çalışma da yapacağız. İnşallah 2 albüm daha yapmak istiyoruz. Destek geldiği takdirde bir albümü de Zonguldak’ta çekmek istiyoruz“şeklinde konuştu.

“Albümün çıkmasında arkadaşımın emeği büyük”

Albümün çıkmasında arkadaşının emeğinin çok büyük olduğunu söyleyen Taş,  “İlk işimizin albüm olmasını istedik. Albümden sonra sıngle single gideriz diye düşünüyoruz. O yüzden sıngle olarak hazırladığımız şarkıları 5 şarkılık hale getirdik. Toplam 6 şarkılık EP hazırladık. Alternatif  rak olarak hazırladık. Biz bunu arkadaşlarımızla kendi aramızda kaydederken bir gelişme olduğunu o an biz fark ettik. Ben bir gün sesimi kaydederken sosyal medya fenomenlerinden Doğa Konak oğlu mail olarak gönderdim. O da şarkıyı beğendiğini ve değerlendirilmesini söyledi. Bir ay sonra İstanbul’a gittim ve Doğa ile bir toplantı yaptık. Bunun bir albüme dönüştürülmesi konusunda bizi destekledi. Şuan doğa da TRT’de yayınlanan Hangimiz Sevmedik dizisinde oynuyor“dedi.

“7 Ocak’ta ilk konserimiz vereceğiz”

Yakın bir zaman da konser vermeye hazırlandıklarını ifade eden Taş, “Albümle ilgili şuan PR çalışmaları yapıyoruz. Şuan zaten bütün platformlarda yayınlamadık. Yavaş yavaş bütün platformlara geçecek. Birazda seyirciyi sabırsızlaştıran bir durum. Bunun yanında belli bir zaman piar çalışmaları devam edecek. 7 Ocak’ta da IF Performance de bir konserimiz olacak. Ondan sonra da konserlerle de devam etmeyi düşünüyoruz. Henüz bu projeden sonra ki aşamasını düşünmedik. Şuan piyasa da No Name olarak geçiyoruz. Çok reklamı olmayan grup olarak geçiyoruz. Güzel şeyler olacağına inanıyorum. Şuan ekibimizde bateristimiz Arman Fahrioğlu, Gitaristimiz, Sercan İker, Bas Gitaristimiz, Erencan Akça, konserlerde bize klavyede Kaan Yüksek. Harman’ın bize karşı bir şeyi var. O uzun yıllar Aykan İlkan’la çalışmış. Aykan İlkan sanatçı Şebnem Ferahın bateristi. Grubumuzun ismi Son Uçurtma Albümüzün ismi Eskisi Gibi. Bizim isim bulmakta çok zorlandık. Çok seçici davranmaya çalıştık. Türkiye’de de tek kelimelik bütün isimler tükenmiş. Hepsi alınmış. Bizde iki kelimelik bir şey koyalım dedik. Son Uçurtma koyduk.”

 “Klibimiz İstanbul Şile’de çekildi”

Klibin çekimlerinin İstanbul’da gerçekleştiğini söyleyen Sercan Taş, “Klibimiz İstanbul’da Şile’de çekildi. Klibin kelimelerini şarkı sözleriyle bağdaşlaştırmaya çalıştık. Bir şizofreniyi anlatmak istedik. Bir şizofreniyi anlatmak da çok profesyonellik isteyen bir şey aslında. Çok zor bir şeyi denedik. Şarkı sözlerinden de yol çıkarak klibimizi çektik. Klibimiz 1 gün sürdü. yönetmenliğini Tolga Özkan yaptı. Çekimin sponsorluğunu da Özkan prodüksiyon üstlendi. Oyuncu arkadaşlarımız. Ahmet Kürşat Öcalan ve Gizem Taşyaka. Benim Müjdat Gezen Sanat Merkezinden arkadaşlarım. Bende ilk mezunlarındanım. Kürşat arkadaşımız reklam filmlerinde oynuyor. “

“Vizyona girecek olan bir sinema filminde rol alacağım”

Bir sinema filminde rol alacağının müjdesini veren Taş, “Bir Sinema projesinde teklif geldi. İmzalarımızı anlaşmalarımızı yaptık. İçerisinde ünlü kişiler var. Çok güzel bir film geliyor. Yakın bir zamanda vizyona giriyor. Sinema filmi İstanbul’da çekiyor. Yönetmeni Emir Khalilzadeh yapıyor. En son Adam mısın? Filmin yönetmenliğini yaptı. İnşallah güzel şeyler olacak. Bu filmin devamı da geliyor" dedi.