HALAY DEVREK KÜLTÜR VE BASTON FESTİVALİNDE SAHNE ALACAK

Halay Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Devrek İlçesinde yapılacak olan Uluslar arası Devrek Kültür ve Baston festivalinde Trabzon, Zonguldak kız ve Edirne yöresi oyunları ile ilimizi temsil edecek.

Halay Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, 17-19 Ağustos tarihleri arasında Devrek İlçesinde yapılacak olan Uluslar arası Devrek Kültür ve Baston festivaline davet edildi. Site Spor Salonu’nda hazırlıklarını sürdüren Halay Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği,  17 Ağustos tarihinde festivalin açılışında Trabzon, Zonguldak kız ve Edirne yöresi oyunları ile ilimizi temsil edecek. Öte yandan Halay Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, müzisyen grubunda yer alan Cengizhan Soysal festivalinde açılışında Devrek halkına konser verecek.

Halay Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Ramazan Yıldız, Zonguldak halkını Uluslar arası Devrek Kültür ve Baston festivalinekatılarak gösterileri izlemeye davet ettiklerini söyleyerek, ‘’ 17-19 Ağustos tarihleri arasında Uluslar arası Devrek Kültür ve Baston festivaline hazırlanıyoruz. Bu yıl yine geçen yıl olduğu gibi davet aldık. Festivalin açılış günü olan 17 Ağutos’tafaaliyet göstereceğiz. Festivalin bu yıl daha cazip ve daha kalabalık olacağı bilgileri var. Zonguldak halkını da bizim ekibimizin yer alacağı festivale katılmaya ve izlemeye davet ediyoruz. Bul yıl ki festivalde dernek olarak Trabzon, Zonguldak kız Edirne yöresi oyunları ile ilimizi temsil etmeyi düşünüyoruz.  Ayrıca bu programın devamında da derneğimizin müzisyen gurubunda yer alan sanatçımız Cengizhan Soysal’ın konseri var. Bu konserde de katkımız olacak. Bu festivalin sonunda çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz’’dedi. 

Emre Can BAYRAM