Türkiye Halter Federasyonu tarafından Zonguldak’ın ev sahipliği ile Site Spor Salonu’nda düzenlenen Gençler ve 23 Yaş Altı Ferdi Halter Türkiye Şampiyonası devam ediyor. Şampiyonanın ikinci gününde açılış töreni yapıldı. Törene, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, Zonguldak Gençlik Merkezi Müdürü Hakan Yüksel, Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Halter Federasyon Başkan Vekili Mevlüt Atseven, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Halil Mutlu ve Ali Sağır katıldı. Zonguldak’ın ev sahipliğinde devam eden Gençler ve 23 Yaş Altı Ferdi Halter Türkiye Şampiyonasın’da dereceye giren sporculara, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, Gençlik Merkezi Müdürü Hakan Yüksel, Halter Federasyon Başkanı Tamer Taşpınar dereceye giren sporculara madalya verdi. Ardından Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz’a şilt verdi.

“Bizim amatör olarak haltere başladığımız yer Zonguldak ve Isparta”

Avrupa ve Dünya Şampiyonu Halil Mutlu, sporculuk geçmişinde iyi şeyler yaptığını söyleyerek, “Avrupa iyi şeyler yaptık ama bizim amatör olarak haltere başladığımız yer ilk olarak Isparta ve Zonguldak. Acemilikte ilk yarışmalarımı Zonguldak ve Isparta’da yaşadım. Bugün aynı bizim gibi gençlerimiz o platformlarda yarışıyorlar. Her şeyin bir başlangıcı var. Bizim başlangıcımızda güzeldi. Dolayısıyla güzel ve heyecanlı bir yarışma oldu. Sporculardan beklentilerimiz çok fazla. Sporcu kardeşlerimizin bazıları aralarından sıyrılarak bir şeyler başaracaklar. Bizim yapmış olduğumuz hizmetleri onlarda bizim gibi yapacaklar. Önceden Zonguldak’ın bir halter geçmişi vardı şimdi ise yok. İnşallah halter branşı açıldıktan sonra yeniden eski günlerine döner” dedi.  

“Güreşten sonra en başarılı federasyonuz”

Halter Federasyon Başkanı Tamer Taşpınar, ülkenin kötü günlerden geçtiğini  ifade ederek, “Her zaman birlik beraberlik içerisinde olmamız gereken günleri yaşıyoruz. Bu maksatta hepiniz işinizi en iyi şekilde yapmalısınız. Çünkü tüm dünya ülkelileri ve dünya milletleri birbiri ile yarış içerisinde. Bazı devletler kalleşlik peşinde. O bakımdan çok uyanık olmalıyız. Kendimizi çok iyi yetiştirmeliyiz. Sevgili arkadaşlar herkes üniversiteli olmalı bilgisayar bilmeli ve de kendi yöresinin folklorunu bilerek kültürünü yaşamalı. Biz bu bağlamda halter camiası olarak biz ne yapmalıyız? En iyi antrenör olmalıyız. En iyi sporcu olcağız. En iyi idareci olacağız. Başka bu dünya da ayakta kalma lüksümüz yok. İşte çok kısa bir süre önce 15 temmuzda çok karanlık günler geçirdik. Kardeş kardeşi vurmaya kalktı. Eğer kendimizi yetiştirmiş olsak bunlar yaşanmaz. Halter camiası olarak çok iyi sporcular yetiştirmeliyiz. Arkadaşlarımız yurt dışında istiklal marşımızı okuyarak bayrağımızı gökyüzüne çektireceğiz. Çok çalışmamız gerek. Tüm yarışlara katıldık. Birinci yılımızda Polanya’ya gittiğimizde elimizde sporcu olmadığından hiç madalya alamadık. Polonya’dan Dünya Şampiyonasına katıldık sıfır madalya alarak döndük. Daha sonra madalyalar birbirini izledi. İlk uluslar arası yarışmalarda 80 madalya, ikinci yıl 120 madalya üçüncü yıl 140 madalya alarak müthiş bir patlama yaşadık.  Olimpiyatlardan ise gümüş madalya ile döndük. Şunu diyebiliriz, Güreşten sonra en başarılı federasyon diyebiliriz. Halter tarihinde 16 Altın ve 11 Gümüş madalya alan sporcularımızı kutluyorum.”