Kilimli Belediyespor, deneyimli kaleci Hamit Çevik’i yeni sezon kadrosuna katmak için temasa geçti

HAMİT’E KANCA 

Kilimli Belediyespor, ilk transfer hamlesini yaptı. Mücadele edeceği Süper Amatör Lig’de şampiyonluk hedefiyle yeni sezon kadrosunu kurmak isteyen sarı-siyahlı takım, 35 yaşındaki tecrübeli file bekçisi Hamit Çevik’i transfer etmek istiyor. 

**** 

SELAHATTİN HOCA ÇOK İSTİYOR

Süper Amatör Lig’de yeni sezon öncesi yeni başkanını ve yeni yönetimini belirleyen Kilimli Belediyespor,  transferde kolları sıvadı. Musa Bahadır başkanlığında şampiyonluk hedefiyle yeni sezonun planlamasını yapan sarı-siyahlı takım,  transferleri bu kapsamda yapacak. Takımı hedefine taşıyacak karakterde ve kaliteye sahip futbolcuları yeni sezonda düşünen antrenör Selahattin Bayar, öncelikle kaleyi sağlamak almak istiyor. Şampiyonlukta kalecinin faktörünü ve öneminin farkında olan genç antrenör, bu nedenle Zonguldak’ın tecrübeli kalecisi Hamit Çevik’i gözüne kestirdi. Yeni başkanın da belirlenmesiyle transferde tam yetkiye sahip olan antrenör Selahattin Bayar’ın Hamit’e teklifini ilettiği öğrenildi.  Hamit’i kadrosunda görmeyi çok isteyen Bayar, sarı-siyahlı yönetime bu transferin gerçekleşmesi konusunda ki görüşünü bildirdi. Kilimli Belediyespor yönetimi ise, Bayar’ın raporu doğrultusunda hareket ederek 35 yaşındaki tecrübeli kaleci Hamit’i transfer etmek için çalışmalara başladı.

Eren ARSLANYILMAZ

Hamit Çevik, transferi gündemde olan Kilimli Belediyespor’da 2005 ve 2013 yıllarında görev aldı

Kilimli’nin 2 dönem kalesini korudu

Hamit,  yeni sezonda Kilimli Belediyespor’a transfer olursa, sarı-siyahlı takımda 3’üncü dönemine girecek. 1999 yılında Kozlu Merkez Topbaşıspor ile başladığı kalecilik kariyerine  Kozlu Belediyespor ve Zonguldakspor’da devam eden Hamit,  2005 yılında Kilimli Belediyespor’a transfer olmuştu. Ardından ÇATES Işıkspor ve yeniden Kozlu Belediyespor’unkalesini koruyan tecrübeli eldiven, 8 yıllık aranın ardından tekrardan Kilimli Belediyespor’a geçti. 2013 yılında 2’nci kez Kilimli Belediyespor’da görev alan Hamit, 1 sezon sonra Zonguldak Kömürspor’a transfer oldu. Bu transferle birlikte yeniden profesyonelliğe geçen Hamit Çevik,  ardından sırasıyla Yeni Orduspor, Kozlu Belediyespor ve Alaplı Belediyespor’un kalesini korudu.

Alaplı’da şampiyonluk yaşadı

Zonguldak’ın önemli kalecisi  Hamit Çevik, geçtiğimiz sezonu Alaplı Belediyespor’da tamamladı. Sarı-siyahlı takımda lig şampiyonluğu yaşayan ve kalesinde en az gol gören kaleci olan Hamit Çevik,  baraj maçında şanssız bir olay yaşamıştı. Devrek Belediyespor ile oynanan  ve normal süresi ile uzatmaları 1-1 tamamlanan  Play-Out karşılaşmasında  penaltı atışlarına geçildi.  Sıra kalecilere geldiğinde topun başına geçen Hamit, penaltıdan yararlanamayınca Alaplı Belediyespor maçı kaybederek Bölgesel Amatör Lige yükselme şansını kaybetmişti.