Beko Basketbol Ligi temsilcimiz Erdemirspor’da tecavüz iddiaları nedeniyle hakkında soruşturma açılan, Gerrod Handerson çıktığı ilk mahkemece serbest bırakıldı.

 

 

Türkiye Kupası maçları nedeniyle lige verilen arayı değerlendirmek isteyen Beko Basketbol Ligi temsilcimiz Erdemir, 9 Şubat Cumartesi günü Ankara'ya giderek Türk Telekom ile hazırlık maçı yapmıştı. İşte bu günün akşamı Erdenirli Gerrod Handerson yanlarında iki arkadaşı ve yanlarına sonra gelen Voleybol Kadınlar Ligi oyuncularından ABD’li M.V vardı. M.V,  evine kadar gelen Handerson'un kendisine tecavüz ettiğini öne sürerek, olayı savcılığa taşımıştı.

Savcılık iddialar üzerine soruşturma başlattı, ABD'li basketbolcunun ifadesi alındı ve tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi... Mahkemeye çıkan Handerson, hakkındaki iddiaları "Ben bir şey yapmadım, bana komplo kurdular" diyerek reddetti. Mahkeme, Handerson'u serbest bıraktı...

Ankara'da tanıştığı kendisi gibi Amerikalı olan voleybolcu M.V.’ye tecavüz ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan basketbolcu Gerrord Dewayne Henderson'un sözleşmesi kulüp tarafından feshedildiği geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı.