Zonguldaklı kızlar Konya’da tarih yazdı… Ereğli Lisesi’nin kızları,

Okullararası Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda finalde karşılaştığı Samsun Gülizar Hasan Yılmaz Spor Lisesi’ni 3-0 yenerek şampiyonluğunu ilan etti.

Ereğli Lisesi Konya’da mücadele ettiği Okullararası Genç Kızlar Futbol Türkiye Şampiyonası’ndan zaferle ayrıldı. Okul Sporları Federasyonu tarafından Konya’da düzenlenen şampiyonanın dün oynanan finalinde Samsun Gülizar Hasan Yılmaz Spor Lisesi’ni 3-0 yenen dişi kramponlar şampiyon olarak tarih yazdı.

Genç Kızlarda Türkiye’nin en büyüğü Zonguldak’tan çıktı. Okullararası Genç Kızlar Futbol Türkiye Şampiyonası’nın favori takımı olan Ereğli Lisesi, yarı finalde karşılaştığı Aydın İncirliova Spor Lisesi’ni 3-1 yenerek final biletini kaptı. Zonguldak’ın ve Türkiye’nin bayan futbolunda söz sahibi takımlarından Kdz. Ereğlispor’un oyuncularından kurulu ve çoğu milli takımın alt yaş kategorilerinde boy gösteren futbolcuların yer aldığı Ereğli Lisesi finalde Samsun Gülizar Hasan Yılmaz Spor Lisesi ile karşılaştı. Konya Atatürk Stadı’nın ev sahipliği yaptığı final maçına çok iyi başlayan temsilcimiz, bunun neticesinde sahadan hak ettiği bir galibiyetle ayrıldı. Final maçında rakibini 3-0 gibi net bir skorla mağlup eden Ereğli Lisesi, Genç Kızlar Türkiye Şampiyonu oldu. Maç sonu okul öğretmenleri ve sporcularında büyük sevinç yaşandı.

Şampiyonada üçüncülüğü ise İstanbul Fatih Çağdaş Yaşam Lisesi’ni mağlup eden Aydın İncirliova Spor Lisesi kazandı.

 Eren ARSLANYILMAZ