Kozlu Taşkömürüspor’dan PTT 1’inci Lig takımı Samsunspor altyapısına transferi gerçekleşerek profesyonel olma yolunda ilk adımını atan Sait Öztürk,  4 yıl formasını giydiği takımına ve gelişimine katkı yapan antrenörlerine veda etti.

Kentten ayrılmadan önce arkadaşımız Eren ARSLANYILMAZ’A geleceği ve hedefleri hakkında konuşan genç yetenek, “Önce Samsunspor’da kendimi kanıtlamak istiyorum. A takımın formasını giymek bana onur verir.  Asıl hedefim her Türk genci gibi Milli takımda oynamak” dedi.

Kozlu Taşkömürüspor’un Türk futboluna armağanı 13 yaşındaki Sait Öztürk,   PTT 1’inci Lig takımı Samsunspor’a transfer oldu. Kısa bir süre önce Samsunspor altyapısına transferi gerçekleşen genç yetenek,  hayallerine kavuşmak üzere Samsun’un yolunu tuttu. 4 yıl formasını giydiği Kozlu Taşkömürüspor’a ve antrenörlerine veda eden 13 yaşındaki Sait’in  futbol yaşantısının henüz başında olan herkes gibi hedefleri var…

Samsunspor altyapısına transfer olarak profesyonel olma yolunda ilk adımını atan Genç yetenek, geleceği ve hedefleri ile ilgili Spor Muhabirimiz Eren ARSLANYILMAZ’a konuştu.

“HEDEFLERİM İÇİN ÇOK ÇALIŞMALIYIM”

Hedefleri doğrultusunda ilk adımını attığını belirten Sait, “Buruk bir sevinç yaşıyorum. Benim gibi her futbolcunun hayal ettiği yerdeyim.  Tarif edilmez bir mutluluk yaşıyorum.  Ve aynı zamanda Zonguldak’tan ayrılacağım için biraz burukluk var. Ben hayallerim doğrultusunda ilk adımımı attım. Samsunspor’ hedeflerim var. Öncelikle profesyonel olmayı arzuluyorum. A takıma yükseldikten sonra her Türk genci gibi milli formayı giymeyi çok istiyorum. Tabi henüz yolun başındayım. Çok çalışmam gerektiğinin farkındayım. Herkese layık olacağım. Beni yetiştiren hocalarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Oğlumla gurur duyuyorum

Oğlu ile gurur duyduğun söyleyen Ali Öztürk, “Türk futbolunun böyle yetenekli oyunculara ihtiyacı var. Futbol anlamında artık altyapılara önem veriliyor. Altyapılara önem veren Samsunspor kulübünün hocaları Kastamonu’da düzenlenen U13 Türkiye Şampiyonası’nda Sait’i beğendiler. Bizde Samsun’a davet ettiler gittik gördük. Şartlarını kabul ettik. İnşallah hayırlı olacak. Buradaki hocalarına teşekkür ediyoruz. Zaten kulüp olarak çok başarılılar ve antrenörleri  futbolcularına değer veriyor. Onlara güvenip çocuklarımızı teslim ediyoruz. Hepsinden razıyız. Desteklerini gösteriyorlar” dedi.” dedi.

Sait bizim gözbebeğimiz

Kozlu Taşkömürüspor’un antrenörü Abdülkadir Kalyoncu, Sait’in gelecekte adındanb sıkça söz ettireceğine inandığın ı belirterek, “Sait geçekten çok yetenekli bir genç. Onu daha fala elimizde tutmazdık. Yeteneğiyle birçok takımın transfer listesine girmişti. Beşiktaş’a onun için devredeydi. Ailesi ve bizler onun için en uygununu seçtik. Sait büyük kulübe transferi gerçekleşen ilk oyuncumuz. O bizim gözbebeğimiz. Göreceksiniz yakın gelecekte Sait kendini ispatlayacak. Ve bizlerde büyük gururla kendisini izleyeceğiz” dedi.

Oğlunun futbola ilkokul 4’üncü sınıfta başladığını söyleyen baba Ali Öztürk, “futbola Trabzonspor Futbol Okulu’nda başladı. Sadece futbolda değil okul hayatında da başarılı bir öğrenci.  Bizde yeteneğini gördük. Ve hocaları da ‘neden olmasın’ dediler. Sait’in Türk futboluna faydalı olacağını söylediler. Eren ARSLANYILMAZ