Son 5 haftada galibiyet alamayan Zonguldak Kömürspor, Konya Andolu maçını 2-0 kazanarak hayata döndü

 HAYAT ÖPÜCÜĞÜ

***Sonunda oldu, Zonguldak Kömürspor haftalar sonra 3 puanla tanıştı. Üst üste alınan 4 beraberliğin ardından Amed’e deplasmanda 2-0 boyun eğerek düşüşe geçen Zonguldak Kömürspor, dün Devrek’te hayat buldu.

***Şiddetle 3 puana ihtiyacı olan Zonguldak Kömürspor, seyircisiz son maçta, maça arzulu başladı.  Beklenen gol geçte olsa geldi.  Okan’ın düşürülmesiyle kazanılan  penaltıyı gole çeviren Onur  takımının soyunma odasına 1-0 öne girmesini sağladı.

 ***1-0 önde götürdüğü çoğu maçı puan kaybıyla kapatan Zonguldak Kömürspor  ‘Acaba’ sorularını akıllara getirdi. Allah’tan o kötü sonuç çıkmadı.  Kırmızı-lacivertli takım,  90’da Serkan Küçük’le golü bularak, haftalar süren galibiyet özlemine son verdi

Kırmızı-lacivertli takım, haftalara sonra gelen 3 puanla yeni bir sayfa açtı

İLAÇ GİBİ GALİBİYET

 Son  5 haftadır  kazanamayan Zonguldak Kömürspor’un galibiyet hasreti sona erdi. Kırmızı-lacivertli takım, Konya Anadolu maçını kazanarak üzerinde ki baskıyı da attı. Kırmızı-lacivertli takıma bu galibiyet ilaç gibi geldi.

 *******************************************

 Ve nihayet Zonguldak Kömürspor galibiyetle tanıştı. Haftalar süren galibiyete hasret kalan kırmızı-lacivertli takım 7’inci haftada sahasında konuk ettiği Konya Anadolu Selçukluspor’a patladı. Şenol Demir ve öğrencileri, rakibini 2-0 yenerek galibiyeti hatırladı.

İLK YARI ONUR PENALTIDAN AVLADI

Zonguldak Kömürspor, 4 hafta üst üste beraberliğin ardından geçtiğimiz hafta deplasmanda Amedspor’a 2-0 yenilmişti. Bu yenilginin üzerine düşüşe geçen Zonguldak Kömürspor, yeniden ayağa kalkmak için evinde Konya Anadolu Selçukluspor maçına çıktı. Seyircisiz son maçına mutlak galibiyet parolasıyla çıkan kırmızı-lacivertli takım, maça iyi başladı. Hızlı başladığı maçta atak bir futbol sergileyen Zonguldak Kömürspor,  aradığı golü ilk yarının sonunda buldu. Dakikalar 44’te gösterdiğinde Okan Eken, rakip savunma tarafından ceza sahası içinde düşürüldü. Hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi.45’te  penaltıyı kullanan Onur kaleci ve topu ayrı köşeler göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda ilk yarının  skorunu tayin etti.

SERKAN SON SÖZÜ SÖYLEDİ

İkinci yarıda Zonguldak Kömürspor skoru koruma adına geri yaslanınca rakip takım gol için yüklendi.  Bu dakikalarda kırmızı-lacivertli savunma ve kaleci Osman’ı geçemediler.   Bir türlü 2’nci golü bulamayan Zonguldak Kömürspor’un   strese girdiği anda  imdadına Seran Küçük yetişti.  90’ıncı dakikada  sahneye çıkan Serkan Küçük, attığı golle takımını 2-0 öne geçirdi.  Mücadelede başka gol olmayınca Zonguldak Kömürspor sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Ohh be galibiyet varmış

 Kırmızı-lacivertli teknik adam, haftalara sonra galibiyet sonrası derin bir ohh çekti

 ,,,,,,,,,,

 Zonguldak Kömürspor, Sivas Belediyespor ile başlayan ve  Pendikspor, Hacettepespor ve Kahramanmaraşspor ile devam eden beraberlik serisinin ardından Amedspor yenilmişti. Bu puan kayıplarıyla sıralamada düşüşe geçen kırmızı-lacivertli takım aynı zamanda moral olarak dibe vurmuştu. Dünkü Konya galibiyetini hem düşüşün önüne geçti hem de moral buldu. Kırmızı-lacivertli takım  hem  3 puanın yanı sıra özgüven de kazandı.  Konya maçında alınan 3 puan kırmızı-lacivertli çalıştırı Şenol Demir’in derin bir oh çekmesine neden oldu.

10 numara galibiyet

 Kırmızı-lacivertli takım, haftalara sonra kazanarak puan cetvelinde de yükselişe geçti. Haftaya 7 puanla 12’nci sırada giren Zonguldak Kömürspor 4 basamak birden sıçradı. Zonguldak Kömürspor, haftayı 10 puanla 8’inci sırada kapattı.

 Kırmızı-lacivertli takımın sol ayağı Onur Eriş, Konya maçında attığı golle  toplamda 2 gole ulaştı. Onur, bu iki golü de penaltıdan kaydetti

 TOPLU SONUÇLAR

Fethiyespor-Hacettepe Spor: 0-0

Bucaspor-Sivas Belediyespor: 1-1

Keçiörengücü-Kahramanmaraşspor: 2-2

BB Erzurumspor-İstanbulspor: 2-3

Ofspor-Kocaeli Birlikspor1-2

Anadolu Üsküdar 1908-Amed Sportif: 2-0

Büyükçekmece Tepecikspor-Nazilli Belediyespor: 2-1

Fatih Karagümrük-Pendikspor: 2-0

 

SAHA: Devrek İlçe

HAKEMLER: Levent Balcı**, Tamer Okuldaş**, Kürşathan Akın**

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: Osman***, Berkan***, Okan***(Dk.87 Furkan), Onur***, Hüseyin***(Dk.83 Sefa*), Serkan***, Erdinç***, Ali***, Turan**(Dk.61 Batuhan**), Selçuk***, Mert***

KONYA ANADOLU SELÇUKLUSPOR: Mücahit**, Ali*(Dk.46 Gökhan*), Ragip**, Oğuz**(Dk.55 Oğuz*), Arif**, Abdulkadir**, Muhammet**, Berat**, Volkan**, Maksut**(Dk.84 Serhat), Süleyman* GOLLER: Dk.45 Onur, Dk.90 Serkan(Zonguldak Kömürspor)