Spor, müzik ve eğlenceyi bir araya getiren Türkiye’nin en büyük gençlik festivali Koç Fest, 3-7 Mayıs tarihleri arasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde başlayacak. Binlerce üniversiteli, 5 gün boyunca spora, müziğe ve eğlenceye doyacak. 

Koç Holding'in 2006 yılında başlattığı, gençlerin kişisel gelişimlerini destekleyen spor, teknoloji, müzik, eğlence ve rekabet unsurlarını bünyesinde barındıran Koç Fest Üniversite Spor Oyunları, 2014 yılı turnesine başlıyor.

Bu yıl 8'incisi düzenlenen Koç Fest’e 10 il ev sahipliği yapacak. 3-7 Mayıs 2014 tarihleri arasında startı verilecek ve biinlerce üniversiteli gençlerle buluşacak Koç Fest’e İzmir, Mersini Kahramanmaraş, Malatya, Tokat, Zonguldak, Tekirdağ, Kütahya, Konya ve Kayseri illerinde ki üniversitelerinde düzenlenecek. Organizasyon çerçevesinde üniversiteler, onlarca  dalda düzenlenen Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları müsabakalarına katılacak. 

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 3-7 Mayıs 2014 tarihinde başlayacak, Koş Fest müzik ve eğlencenin yanı sıra spor faaliyetleri de yapılacak.

BEÜ Merkez Kampus’unda düzenlenecek  Koç Fest’te Voleybol 1’inci lig müsabakaları oynanacak.

10 ÜNİVERSİTEDE 18 SPOR BRANŞI YAPILACAK

Koç Fest festivalleri Ege Üni., Mersin Üni., Sütçü İmam Üni., İnönü Üni., Gaziosmanpaşa Üni., Bülent Ecevit Üni., Namık Kemal Üni., Dumlupınar Üni., Selçuk Üni. Ve Erciyes Üniversitesi’nde yapılacak 10 Üniversite’de düzenlenen festivallerde Basketbol 1’inci Lig,  Badminton Süper Lig, Tekvando Türkiye Şampiyonası, Karate ve Bilardo Türkiye Şampiyonası, Voleybol 1’inci Lig, Sguash Türkiye Şampiyonası, Bisiklet Türkiye Şampiyonası, Hentbol 1’inci Lig, Spor Tırmanışı Türkiye şampiyonası, Eskirim Türkiye Şampiyonası, Yüzme Türkiye Şampiyonası, Su Topu Türkiye Şampiyonası, Atletizm Türkiye Şampiyonası, Jimnastik Türkiye Şampiyonası, Okçuluk Türkiye Şampiyonası, Oryantiring Türkiye Şampiyonası, Futbol Süper Lig düzenlenecek.

Spor:

Sporun toplum hayatının kalitesini arttırdığına ve gençlerin gelişimine katkı sağladığına inanan Koç Holding, 2009 yılında “Türkiye Üniversite Spor Oyunları”nın ana sponsoru olarak tüm üniversite sporlarını Koç Fest’e dahil etti. Böylece üniversiteler arası düzenlenen en prestijli spor etkinliği, “Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları” adını alarak festivalin vazgeçilmez bir parçası haline geldi. 2009 yılından bu yana her yıl 40 branş 20.000’i aşkın sporcu Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nda yer aldı. Sporun evrensel değerleri olan birlik ve beraberlik duygusu, tüm üniversitelilerin katılımıyla Koç Fest’i diğer festivallerden ayrı bir yere taşıdı. Her yıl müsabakalarda başarılı olan sporcu ve takımların bir kısmı, Koç Holding desteğiyle uluslararası organizasyonlarda Türkiye’yi temsil etti ve etmeye devam ediyor.