Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, tarafından Zonguldak’ta bu zaman kadar hayatını kaybetmiş 3684 Maden Şehidinin isminin yazılı olduğu formalar Kömürspor store de bugün satışa çıktı.  İlk etapta 300 adet bastırılan maden şehidi formaları 55 tl’den store de satılıyor. Her formadan elde edilecek gelirden 2Tl’si Maden Şehitlerine Derneğine aktarılacak.  Zonguldak Kömürspor’un taraftar grubu Genç Zonguldaklılar bugün Zonguldak Kömürspor store’den Maden Şehitleri formasını alarak hem Zonguldak Kömürspor’a hem de Maden  Şehitlerine destek verdi.

Caner; “Amacımız Zonguldak’ı ayağa kaldırmak”

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, amaçlarının  Zonguldak’ı ayağa kaldırmak olduğunu söyleyerek, “Bir takımda maçta oyuncuların giymesi için yapıldı. İnşallah bir maçta da o formaları giyeceğiz. Amacımız Zonguldak şehrini ayağa kaldırmak. Bazı değerleri yaşatmak. Her şeyden önemlisi maden şehitlerinin unutulmamasını sağlamak. Daime bu konunun gündemde kalmasını sağlayacağız. Çünkü burası bir maden kenti.Bu kent Türkiye’nin ekonomisi ve sanayisi için bu zamana kadar 3684 maden şehidi vermiş bir kenttir. Çünkü bu takımda işçi ve madenci takımı. Bu formayı gururla giyecekler. Halkımızın ve taraftarımızın destek vermesini bekliyoruz. Ne kadar çok forma satarsak bu formadan elde edilecek gelir hem Zonguldakspor’a hem de maden şehit aileleri derneğine de aktarılacak her formadan. İnşallah çıkardığımız ürünlerin hepsini satarız.”

Öztürk; “Genel Maden İşçileri Sendikasının da desteğini bekliyoruz”

Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, Genel Maden İşçileri Sendikasının desteğini beklediği ifade ederek, “Bunun tescilini Federasyona da yaptırdık. Bir takımda oyuncularımız giyecek. Basım aşamasındaydı. Şimdi bir kısmını getirdik. Bizim burada ki hedefimiz 5.000 forma satmak. Ancak temkinli gidiyoruz. İlk aşamada 300 adet bastırdık getirdik. Şuanda satışa sunuldu. Çünkü daha önce sms kampanyası yaptık hedef 5000 bindi ama 300 kişi ancak destek verdi. Bu forma çok anlamlı. Üzerinde maden şehitlerinin isimleri var. Bu konuda Genel Maden İşçileri Sendikasının da desteğini bekliyoruz. Biliyorsunuz ki maden şehitleri anıtı var. Devamlı tahribat oluyor.  Ama bu formadan bu isimleri kimse silemeyecek. Şehir dışından ve şehir dışından talepleri olan arkadaşlar store arkadaşlardan ulaşabilir. 5.000 bin forma satılırsa eğer maden şehitlerine 10.000tl gibi bir katkı sağlanacak. Hem de Zonguldak Kömürspor kazanacak. Lig maçlarında da bu formalar giyecek. Tek satış noktası store. Talebe göre maçtan önce stadyumun önünde satış yapabiliriz. “

Emre Can BAYRAM