Türkiye Boks Federasyonu tarafından Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen, Yıldız, Genç ve Büyük Bayanlar Boks şampiyonasında, Genç Bayanlarda, Zonguldaklı Türk Telekom Kulübü sporcu Selma Karakoyun 75 Kg şampiyon olurken, 51 Kg Genç Bayanlarda Rabia Oruçoğlu üçüncü oldu. Zonguldaklı sporcular, Selma Karakoyun, Rabia Oruçoğlu,boks antrenörü İshak Tiryaki ve Boks İl Temsilcisi Erdal Mustafa Bahar, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz’ı makamında ziyaret etti.  Boks İl Temsilcisi Erdal Mustafa Bahar, boks sporuna verilen desteklerden dolayı, Karayılmaz’a teşekkür etti. Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, tebrik ederek, başarılar devamını diledi.

“Avrupa ve Dünya Şampiyonasından madalya getirmek istiyoruz”

Boks antrenörü İshak Tiryaki,  Avrupa ve Dünya Şampiyonasına iyi hazırlanacaklarını söyleyerek, “Fethiye’de bir şampiyonluk bir de üçüncülük aldık. Gönül isterdi ki Rabia’da şampiyon olsun. Ama bir üst kategoride büyük bayanlarda, tecrübesinin daha az oluşu, o sıklette de 3 sporcu vardı. 3’de başa baş sporculardı. Ama olmadı 3-2 kaybettik. Önümüzde bu sene Genç bayanlarda Selma Karakoyu’nun Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası var. Amacımız geçtiğimiz yıllar da ikincilikleri üçüncülükleri bırakıp artık ilimize ve Dünya da ve Avrupa da madalya getirmek istiyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor. Bu sene ikisini de olimpik sıkletlerde denedik ve başarılı olduk. Önlerinde bir üç sene var. Hep beraber olimpiyatlara sporcu göndermenin gururunu yaşayacağız”

“2020 olimpiyatları için aralıksız çalışacağım”

Genç Bayanlar kategorisinde 51 Kg üçüncü olan Rabia Oruçoğlu, şampiyonadan tecrübe kazandığını ifade ederek, “Bu sene büyüklerde ilk senemdi.51 Kg olimpik sıklette oynadım.  Bu sene tecrübe kazandım. Tekrar yılmadan çalışmalarıma devam edeceğim. 2020 olimpiyatların ilimizi temsil etmek için çalışmalarıma aralıksız devam edeceğim ”dedi.

“Avrupa ve Dünya Şampiyonasında İstiklal Marşımızı okutmak istiyorum”

Şampiyona da Genç Bayanlar kategorisinde 75 Kg olimpik sıklette şampiyon olan Selma Karakoyun, “Gençlerde son senemdi. Bu kategoride şampiyonluk yaşadım. Avrupa Dünya Şampiyonasında da ikincilik üçüncülük vardı. Onları da artık bu sene şampiyon olarak kapatmak istiyorum. İnşallah Avrupa’da istiklal marşımızı okuturum. Bana destek olan herkese çok teşekkür ederim.”

Emre Can BAYRAM