İl Spor Merkezleri kapsamında Okçuluk branşında antrenör Dilek Bayrakdar yönetiminde yirmiye yakın sporcu ile Site Spor Salonu’nda çalışmalara devam ediyor. Antrenör Dilek Bayrakdar yönetiminde 5-21 yaş arasında öğrenciler okçuluğun temel eğitimleri alarak yarışmalara hazırlanıyor. Site Spor Salonu’nda ki çalışmaları dün Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz’da yerinde inceleyerek yaz okulu kapsamında okçuluk branşında eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi. Karayılmaz, okçuluk branşında eğitim gören minik sporcularla birlikte atış yaptı. Okçuluk antrenörü Dilek Bayrakdar, hedeflerinin okçuluk branşını daha da çok yaygınlaştırarak milli sporcular çıkarmak istediğini vurguladı.

“Ata sporumuz olan okçuluk branşını önemsiyoruz”

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, yaz okulu kapsamında çalışmaların devam ettiği söyleyerek, “İl Sporları Merkezleri kapsamında bu yılda her yıl olduğu gibi çalışmalarımız devam ediyor. Ata sporumuz olan okçuluk branşını da önemsiyoruz. Çocuklarımızın dikkat konsantrasyon kas gelişimleri sağlamakta olan önemli bir branş. Bu yüzden çalışmalarımıza önem veriyoruz. Özellikle çok küçük yaşta ki çocuklarımızın ileride olimpik olabilecek çocukları yetiştirmek adına çok küçük yaşlarda bu branşla tanıştırıyoruz. Hocamızda bizimle çalışıyor kendisine teşekkür ederiz.Ayrıca sadece okçuluk da değil tüm branşlarda da çalışmalarımız devam ediyor. Tüm branşlarda ki çalışmaları arkadaşlarımızla birlikte kontrollerini yapmaktayız”.

“İşitme Engelliler Olimpiyatlarında görev alacağım”

İşitme Engelliler olimpiyatlarında görev alacağını ifade eden Karayılmaz, “Sayın Genel Müdürlerimizin takdiri doğrultusunda yakın olan illerden il müdürü arkadaşlarımızla Birlikte Samsun’da yapılacak 23.İşitme Engelliler olimpiyatlarına davet edildik.  20 gün Samsun İlinde İşitme Engeliler Olimpiyatlarında çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bende o olimpiyatlarda görev alacağım. Toplam 25 milli sporcunun yer alacağı Dünya Mücadele Sporları Şampiyonası’nda ise 16 ülke sporcusu madalya kürsüsü hedefiyle yarışacak ”dedi.

“Hedefimiz milli sporcu çıkarmak”

Okçuluk antrenörü Dilek Bayrakdar, okçuluk branşında ki hedeflerinin milli sporcu çıkarmak olduğunu söyleyerek, “Okçuluk branşı gittikçe gelişiyor. Çocuklarımızda baya ilgi duymaya başladı. 15Temmuz’da okçuluk ile ilgili yarışmalar olacak. Çocuklarımıza burada güzel bir ortam hazırlayarak gelişmelerine yardımcı oluyoruz. İnşallah çocuklarımızdan 15 Temmuz’da derece bekliyoruz. Okçuluk branşında 5-21 yaş arasında ki çocuklarımıza okçuluk eğitimi vermeye devam ediyorum. Hedefimiz okçuluk branşını daha da çok yaygınlaştırarak, buradan milli bir okçular çıkarmak istiyoruz.”

Emre Can BAYRAM