2017-2018 Sezonunda 2.Ligde yoluna devam edecek olan Zonguldak Kömürspor bugün Zonguldak Kömürspor Kulüp binasında gelecek sezon yönetimini belirlemek için kongre yapıldı. Kongre de tek liste ile Başkan Süleyman Caner, 119 üyenin 75 oyunu alarak 5’inci kez başkan oldu. Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, yapılan kongrenin ardından spor kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Başkan Süleyman Caner, yönetim kurulu listesi hazırlanmakta zorluk çektiklerini söyleyerek, buna rağmen hazırladıklarını yeni yönetimle gelecek sezon önce play off sonra şampiyonluğu hedeflediklerini vurguladı. 
“Listeyi oluşturmakta zorlandık”
Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, listeyi oluşturmakta zorlandıklarını söyleyerek, “2017-2018 Sezonu için yeni bir yönetim kurulu oluşturduk. Tabi ki de yönetim kurulu oluştururken işimiz zor. Parası olmak ayrı bir şey parası olan insanlar diğer yandan verme kültürü olmadığı için hele spor’a verme kültürü olmadığı için yönetime insan arıyoruz. Gerçekten zorlanıyoruz. Hem parası olacak özellikle de kentine verme kültürüne sahip olacak. Onun için elimizden geldiği kadar bir yönetim oluşturmak istedik. Yazdığımız arkadaşların isimlerini dağıttık. Bundan önce beraber çalıştığımız arkadaşlarımız var.  Hepsinden Allah razı olsun. Elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalıştık. Geçen sezon zor günler geçirdiğimiz bir sezon oldu. Ama buna rağmen play off’u da zorlamasını bildik. İnşallah bu sene oluşturduğumuz bu yönetimle taraftarımıza başta sayın Valimiz Ali Kaban kenttin ileri gelenleri ile birlikte bize desteklerini vereceğini sandığım siyasilerle milletvekilleri ile beraber inşallah bu takımı hakkettiği yere getireceğiz.” 
“Hedefimiz önce play off sonra şampiyonluk”
u sezon hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ifaden eden Başkan Caner, “Ümitliyim. Geçen sezon siyasilerden esirgenen desteğin bu sene bu takıma verileceğini ümit ediyorum. Ümit başlıyorum inşallah sonu da böyle olur. Sayın Valimiz Ali Kaban her zaman destek oluyor. 4 sene boyunca da destek verdi. Sayın Valimiz Ali Kaban yalnız bırakılıyor. Sanki kentte başka kimse yokmuş gibi kimse destek olmuyor. Buradan bir daha sesleniyorum. Bu Zonguldak’ın ortak faydasıdır. Zonguldak’ın ortak davasıdır. Sadece benim davam değildir. Taraftarın ve maden şehitlerinin davasıdır. Kenti ve gurbetçinin de davasıdır. Davamıza sahip çıkacağız. Bu takımı en iyi yerlere getirmek için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. İnşallah Allah utandırmasın. Listeye girmek için büyük holdinglerden söz veren oldu. Ama gelmiyorlar ama onlardan da destek sözü aldık. İnşallah o destekler alırsak iyi yerlere geliriz. Geçen sezon hedefimiz ligde kalmaktı başardık. Bu sezon hedefimiz önce play off sonra şampiyon olmak için elimizden geleni yapacağız. Allah inşallah o şampiyonluğu bize nasip eder. Taraftarımız ve basınımız bizi bırakmasın inşallah iyi yerlere geleceğiz” şeklinde konuştu.   
Emre Can BAYRAM