Önce Dünya Yıldızlar Şampiyonluğu ve ardından gelen Avrupa Gençler Şampiyonluğu… 1 hafta arayla rekorlarla altın madalya kazanan Zonguldaklı bayan gülleci Emel Dereli Zonguldak’a ayakbastı. Türkiye’ye gülle atmada ilk şampiyonluklarını kazandıran ‘Altın Kız Emel’ Zonguldak’ta Antrenörü İhsan Özden ile birlikte objektiflerin karşısına çıktı. İkili, ortak bir ağızdan bu sezonki hedeflerine ulaştıklarını söyledi.

 

****************

 

Gülle atmada ülke sınırları aşan milli atlet Emel Dereli Zonguldak’a döndü. Emel Dereli, 10-14 Temmuz 2013 tarihlerinde Ukrayna’da düzenlenen Dünya Yıldızlar Şampiyonası’nda 20.14 atışıyla rekor kırarak şampiyon olmuş,  5 gün sonra İtalya’da düzenlenen 22’nci Avrupa Gençler Şampiyonası’nda İtalya’nın Rieti kentinde 4 kilogramlık gülleyle 18.04’lük atışıyla gençler ve büyükler Türkiye rekorunu kırarak zirveye çıkmıştı.  Emel, 18.04’lük derecesiyle, bu yıl kırdığı 17.67’lik gençler Türkiye rekorunu yenilerken, 1999’dan bu yana 17.76 ile Svetla Sınırtaş’a ait olan büyükler rekorunu da tarihe gömmüş oldu. 1 hafta aralarla göğsümüzü kabartan milli atlet, Antrenörü İhsan Özden ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ÖZDEN: HEDEFİMİZ ŞAMPİYON OLMAKTI, OLDUK… REKOR KIRMAKTI KIRDIK

Emel ile düzenli ve disiplinli çalıştıklarını belirterek sözlerine başlayan Antrenör İhsan Özden, “Emel ile düzenli olarak çalıştık. Yılın 10 ayını kamplarda geçirdik. Hedefimizde ki yarışmalar Dünya ve Avrupa şampiyonlarıydı. Bu hedefimize ulaştık. Hedefimize ulaşırkende rakiplerimizden kat ve kat üstün olduğumuzu Dünya’ya gösterdik. Türkiye’den, Dünya’nın tanıyacağı daha kaliteli sporcular çıkacağını gösterdik. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Hedefimiz şampiyon olmaktı, olduk… Rekor kırmaktı kırdık… Türkiye’de kırılması zor olan rekorları kırdık. Bulgaristan’dan getirilerek Türk vatandaşlığına geçirilmiş güllecinin yaklaşık 10-15 yıldır kırılamayan büyükler Türkiye rekorunu kırdık. Çok mutluyuz. Emel’in yaşına göre büyük dereceler attık” şeklinde konuştu.

ÖZDEN: BU MUTLULUĞUN TARİFİ MÜMKÜN DEĞİL

Yıldızlar Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’ye ilk altın madalyayı kazandırdıkları için mutlu olduklarını söyleyen İhsan Özden, “Şampiyonalarda alığımız birinciliklerle İstiklal Marşımızı söylettik. Duygulandık ve gözlerimiz doldu. Bundan daha büyük bir mutluluk olamaz, tarifi mümkün değil” dedi.

ÖZDEN: YENİ HEDEF DÜNYA GENÇLER ŞAMPİYONASI

Yeni sezon hedefleri hakkında konuşan Özden şunları söyledi; “Bu sezonu başarılı geçirdik. Bir dahaki sezona hedefimiz Dünya Gençler Şampiyonası… Amerika’nın ev sahipliğinde 2014 yılında yapılacak bu şampiyonada da hedefimiz şampiyon olarak istiklal marşımızı söyletmek. Tabi şampiyon olurken de rekorlar kırarak şampiyonluğu hedefliyoruz. Tabi bütün sporcuların ve antrenörlerin hedefi Olimpiyat’larda madalya almak. En büyük hedefimi Olimpiyat madalyası almak. İnşallah bunu da başarırız.Emel 4 yıldır ailesinden uzak burada Zonguldak Gençlik Merkezi’nin misafirhanesinde kalıyor. Günleri antrenman yaparak geçiyor. Her şeyi bir kenara bırakıp amacı sporda başarılı olmak”

DERELİ: ADIMI İHSAN HOCAMIN SAYESİNDE DUYURDUM

6 yıl önce yaramazlığım yüzünden Beden Eğitimi Öğretmenimin ‘enerjisini spor yaparak harcamalı’ demesiyle gülle atma sporuna başladığını söyleyen Emel Dereli, “4 yıldır İhsan hocamla çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar sonucunda İhsan Hoca sayesinde adımı duyurdum. Şampiyonluk geçekten gurur verici. Dünya’da ve Avrupa İstiklal Marşımızı duyurduğum için anlatılamaz bir mutluluğun içindeyim” dedi

DERELİ: HER ŞEYİN BAŞI ÇOK ÇALIŞMAK

Hedeflerini aktaran Emel şu görüşlere yer verdi. “Bu sezon hedeflerim Dünya Yıldızlar ve Avrupa Gençler Şampiyonalarıydı. Kazandığımı birinciliklerle 2013 yılıyla hedeflerimi gerçekleştirmiş oldum. Bundan sonra 2014 yılındaki Dünya Gençler Şampiyonası’nı kendime hedef koydum. Ben çok çalışarak bu dereceleri aldım. Bu spora yeni başlayanlara da ‘her şeyin başı çok çalışmaktan geçiyor’ diyorum”

Eren ARSLANYILMAZ

 

**** Emel Dereli, ayağının tozuyla geldiği Zonguldak’ta tebrikleri kabul etti. Şampiyon sporcuyu ilk tebrik edenler arasında Atletizm Antrenörü Ayşe Demirel’de vardı

 

*****Emel Dereli ve Antrenörü İhsan Özden, objektiflerin karşısında

 

*******Milli atlet, Dünya Yıldızlar ve Avrupa Gençler Şampiyonalarında kazandığı madalyalarıyla böyle poz verdi