Spor Toto 3. Lig 1.’inci Grup’ta mücadele eden Zonguldak Kömürsporlu futbolcular ve teknik heyet madene indi.

Zonguldak Kömürsporlu futbolcular ve teknik heyet, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında yerin 425 metre altına inerek işçilere moral verdi. Futbolcular, maden ocağında aynı tezahüratı yapıp işçilere şampiyonluk sözü verirken, onlardan da destek ve dua istedi.

3 Mart 1992'de 263 işçinin yaşamını yitirdiği grizu faciasının yaşandığı maden ocağı ziyaretinde işçiler de futbolculara büyük ilgi gösterdi. İlk kez ocağa inerek çalışma koşullarını gören futbolcular, madencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

HOCALARI ESKİ MADENCİ

1979 yılında Karadon’da maden ocağında işe başladığını ifade eden Kömürspor Teknik Direktörü Cahit Terzi ise tekrar eski günleri hatırladıklarını ifade etti. Maden işçisini Türkiye ve dünyada en iyi şekilde tanıttıklarını söyleyen Terzi, şöyle konuştu:

“1979 yılında ben de Kilimli’de maden ocaklarında işe başlamıştım. Tekrar eski o günleri hatırladık. Madenin şartlarını bilen bir insanım. Gerçekten arkadaşlarımız çok riskli bir ortamda çalışıyor. Onlara önce tedbir sonra tevekkül diyoruz. Mutlaka can güvenliklerine dikkat etsinler. İş güvenliğine dikkat etsinler. Biz onları Türkiye’de en güzel şekilde temsil ediyoruz. Onun için onlara bu sene de şampiyonluk armağan etmek istiyoruz. Onları Türkiye’ye ve dünyaya en güzel şekilde tanıtmanın Kömürspor'la olduğunu düşünüyoruz. Biz onları dışarıda en güzel şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Onların alın teriyle kazandığı ekmek paralarının hepsine helal olduğunu, analarının ak sütü gibi helal olduğunu düşünüyoruz. Bizimle gurur duyacaklar. İnşallah bu sene onlara tekrar bir şampiyonluk zevki yaşatacağımıza inanıyorum.”

KAPTAN KERÇİN: “GÖĞSÜMÜZDE MADENCİNİN ARMASIYLA SAHADAYIZ”

Taraftarı Süper Lig takımlarını bile sollayan Kömürsporlu futbolcular, liderliğin mutluluğunu işçiler ile birlikte yaşadılar. İşçilere moral de veren futbolculardan kaptan Suat Kerçin, "Biz onları mutlu etmek için buradayız.  İlk defa maden ocağına iniyorum. Onlar ekmek parası için iniyor. Biz onları ziyaret etme amacıyla ocağa indik. Biz göğsümüzde madencinin armasıyla sahadayız. Maden ocaklarında bu yaşanan kazaları ve olayları duydukça üzülüyoruz. Nasıl bir ortamda çalıştıklarını gerçekten merak ediyorduk. Bugün gördük, çok zor şartlarda çalışıyorlar. Onların da buraya girdiğinde bizlere olan dualarını biliyoruz. Bu bizim maçlarda motivasyonumuza yüzde yüz etkili oluyor. Onların duasının bizimle olduğunu bilmek çok güzel. İnşallah bizim sahadaki gol haberlerimiz, sezon sonu şampiyon olmamız onları mutlu edecektir. Her iş zor ama bu işin emek istediğini düşünüyorum. Allah hiçbirine kaza bela vermesin" diye konuştu.

İşçiler ile hatıra fotoğrafı çektiren Zonguldak Kömürspor heyeti, otobüse binerek alandan ayrıldı. Barış DOĞAN