Zonguldak spor kamuoyu, 1461 Trabzonspor’un satın alma ihtimalini konuşurken, bazı kesim Kilimli Belediyespor’a destek verilmesini ve en hayırlısının Kilimli-Zonguldak birleşmesinin olacağını belirtiyor. Bu konu hakkında görüşünü aldığımız Sarı-siyahlı kulübün Başkanı Engin Aygün, herkesin merakla beklediği cevabı verdi: “Şehrin ileri gelen insanları ‘evet’ derse ve halkta bunu onaylarsa şahsım olarak karşı koyam

Zonguldak’ta kaçan şampiyonluk ve takımın akıbeti halen sıcaklığını koruyor. Bu bağlamada uzun yıllar profesyonel lig hasreti çeken Zonguldak taraftarlarının yüreğine su serpecek ve bu hasrete son verecek gelişmeler yaşanıyor. Öncelikle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklanan 1461 Trabzonspor’un  satışı Zonguldak kamuoyunda ‘1461 Trabzonspor alınması ve profesyonel lig hasretine son verilmesi’ gündemi meşgul etti. Kente olumu bir hava estiren konuyla ilgili Zonguldak Kömürspor Kulübü  Başkanı Salih Demir ‘resmi olarak bu imkansız’ dedi.

Bu konu Zonguldak’ın gündemini meşgul ederken, bazı otoriteler de en hayırlı birleşimin Kilimli-Zonguldak olacağını savunuyor. Spor Toto 3’üncü Lig’de sezonun bitimine 2 hafta kala düşme tehlikesini yakından hisseden Kilimli Belediyespor’a destek verilmesi konusunda birleşen otoriteler, “Kilimliyi ligde tutalım, ardından Zonguldak Kömürspor ile birleşsinler bu daha hayırlı olur’ ifadelerini kullandılar.

“DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR”

Zonguldak’ın profesyonel lige çıkamadığı son maçın ardından yaşanan gelişmeler ve yapılan yorumlarla ilgili tek muhatap olan Kilimli Belediyespor Kulüp Başkanı Engin Aygün’ün konu hakkında görüşlerini aldık. Sarı-siyahlı takımın Başkanı Engin Aygün, Zonguldak halkının ve sokaktaki her kesimin merakla cevabını beklediği, Kilimli-Zonguldak birleşiminin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğiyle ilgili konuda görüşünü belirtti. Kilimli Belediyespor Kulüp Başkanı Engin Aygün, “Öncelikli olarak tek görevimiz Kilimli Belediyespor’u 3’üncü Ligde tutmak. Bununla ilgili çabalarımız var. Ama bizimde biraz daha manevi desteğe ihtiyacımız var. Zonguldak’ın şampiyon olmamamsı inanın beni derinden üzdü. Bir daha ki sene 3’üncü Lig de 2 takımla mücadele etmenin planlarını kurarken, hem Kömürspor şampiyon olmadı hem de Kilimli Belediyespor 2 haftası kalan ligde düşme tehlikesi yaşıyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, Zonguldak futbolu için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Gerekirse takımının ismini değiştiririz ama bunlar benim dememle olmuyor. Şehrin; siyasileri, bürokratları ve ileri gelenleri onay verdiği takdirde halkta isterse buna karşı koyamam şahsım olarak bende isterim” dedi.

Maça davet

Engin Aygün ayrıca, 27 Nisan Cumartesi günü oynanacak Hacettepespor  maçında Ankara’da yaşayan Zonguldaklı gurbetçileri maça davet etti. Aygün, bu kritik maçta desteğe ihtiyacımız var. Şimdi kent olarak kenetlenme zamanı geldi” dedi.

Eren ARSLANYILMAZ

Futbolcular inançlı

Sarı-siyahlı takım, 27 Nisan Cumartesi günü Hacettespor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürüyor. Futbolcular, kalan maçlarda en iyi performansı göstererek ligde kalacakları konusunda inançlılar

Spor Toto 3’üncü Lig 2’nci Grup’ta düşmeme mücadelesi veren Kilimli Belediyespor, çok kritik haftalara giriyor. Temsilcimiz için ligde kalma adına artık son 2 hafta kaldı. Bu iki maçı kazandığı takdirde sarı-siyahlı takım, çok zor geçen sezonu ardından lige tutunacak.

Ama ilk önce 27 Nisan Cumartesi günü Ankara deplasmanında konuk olacağı Hacettepespor engelini geçmesi gerekiyor. Bu önemli maçın hazırlıklarını yapan sarı-siyahlı takımda moraller yerinde. Kendi tesislerinde zorlu maçın hazırlıklarını yapan futbolcular, 2 haftayı 6 puanla kapatarak ligde kalacaklarını savundu. Bu konuda inançlı olan sarı-siyalılar, çalışmalarını galibiyet üzerine yapıyor.

 

Takımda sakatlar ve cezalılar baş ağrıtıyor. İskenderunspor maçında gördükleri sarı kartla kart sınırını aşan Yalçın Kılıç ve Gürkan Durmuş cezalı duruma düştüler. Defansta görev yapan bu iki ismin zorlu Hacettepespor maçında görev olamayacaklar. 2 haftadır sakat olan kaleci Ferdi Yalçın’ın sakatlığının devam ettiği öğrenildi.

Eren ARSLANYILMAZ