Türkiye’de çok yeni bir spor aktivitesi olan paintball,  Zonguldaklılarla buluştu. Genel olarak takım çalışmasına, koordinasyona, hızlı düşünme ve karar verme yetilerine;dayanıklılık ve dengeyi de birleştiren paintball her yaştan insan için farklı avantajlar sunuyor.  Gelişme çağındaki çocukları doğada, bir takım oyununda  arkadaşlarına güvenme ve onlarla birlikte hareket etme yeteneğini aşılarken sosyalleştiren paintball; üst düzey bir yöneticinin ise stres altında kısa sürede karar verme, kısıtlı kaynakla hedefe ulaşma ve liderlik gibi vasıflarını test etmede etkili bir araçtır. Bu nedenle her yaştan insanların tercihi olan bu spor aktivitesi, Zonguldak merkezde uzun yıllar sonra yeni adresiyle insanlara hizmet verecek.

KOZLU’DA HİZMETE AÇILDI

Serdar Danış’ın işletmeciliğini yaptığı ‘Doğa Paintball’ Kozlu Güney Mahallesi Evrensel Caddesi Uğur Sokak’ta bu spor dalının meraklılarına kapılarını açtı. Kısa bir süre önce faaliyete giren Doğa Painball, haftanın her günü saat 02.00’ye kadar hizmet veriyor.  Spor aktivitesinden yararlanmak isteyenlere ise servis imkanı da sağlanılıyor.

6’şarlı iki takım halinde oynanan bu oyunda hakemler tarafından oyunun kuralları anlatılıyor. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri Serhat Acarlı ve Oğuzhan Öztürk, oyun öncesi kurallar hakkında gerekli bilgileri veriyor.

“PAİNTBALL’I İNSANLARA SEVDİRMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Paintball Hakemi Serhat Acarlı, insanları spor aktivitesi olan paintball’ı sevdirmeyi amaçladıklarını söyleyerek, “Spor faaliyeti  olan bu oyunu insanlara sevdirmeye çalışıyoruz. doğanın içinde gerekli ekipmanlarla  tam gerçek bir savaş ortamı  yarattık. Bu aktiviteye katılmak isteyenler için Üniversite’den, AVM’den ve Kozlu’dan servis  imkanı sağlıyoruz.Zonguldak’ta olmayan bir şey yapmaya çalıştık. Karşılıklı yapılan savaş oyununda ziyade lideri ortaya çıkaran bir spor faaliyetidir” dedi.

Eren ARSLANYILMAZ