EVİNİN ÖNÜNDE HELALLİK ALINDI

Uzun süredir tedavi gördüğü hastanede önceki gün vefat eden Seba'nın Türk ve Beşiktaş bayraklarına sarılı naaşı cenaze aracına konularak Valideçeşme'deki evinin önüne getirildi. Sokaktaki araçlar kenara çekilirken, binalara da siyah-beyaz bayraklar asıldı. Sokakta ayrıca Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray flamaları yer aldı.Beşiktaşlı taraftarların yanı sıra Fenerbahçe ve Galatasaray formaları giyen kişilerin de törende bulunduğu gözlendi.

KULÜP BİNASINDA TÖREN

Valideçeşme'deki evinin önünde dualar okunup, komşularından helallik alındıktan sonra Seba'nın naaşı Akaretler'deki kulüp binasına getirildi. Burada alkışlarla karşılanan Süleyman Seba için dua okundu.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri, eski yöneticiler, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Seba döneminde efsane kadroda yer alan futbolculardan Gökhan Keskin, Rıza Çalımbay, Samet Aybaba, Mehmet Özdilek, Ulvi Güveneroğlu, 6,5 yıl görev yapan İngiliz eski teknik direktör Gordon Milne de törene katıldı.

KÖYİÇİ'NDE SAYGI DURUŞU

Vefat eden Beşiktaş'ın Onursal Başkanı Süleyman Seba için Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları Beşiktaş Çarşı İçi'nde toplandı.

VODAFONE ARENA'YA İNSAN AKINI

Vodafone Arena'daki tören için stada adeta insan akını oldu. Yoğun bir kalabalığın eşliğinde stadın inşaat alanına gelen cenaze aracı stada giriş yaptı. Sporcular için 100 kişilik oturma alanı yapılırken, cenaze arabası ise sahaya iniyor. İnsanlar yoldan inip stada girdi, ama araçlar stada alınmadı. Protokol için de aynı şekilde en kısımda bir alan oluşturuldu.

FUTBOLCULAR HAZIR BULUNDU

Beşiktaşlı futbolcular, Teknik Direktör Slaven Bilic ve yardımcıları, Seba'ya son görevlerini yerine getirmek için inşaat halindeki Vodafone Arena'da yerlerini aldılar.

Katılımın yüksek olduğu törende bazı kişilerin göz yaşlarını tutamadığı görüldü. Süleyman Seba'nın naaşı, kulüp binasından atılan karanfiller eşliğinde, alkışlarla Vodafone Arena'ya uğurlandı.

"STAD ADINI SEBA KOYSANA"

Süleyman Seba'nın kardeşi ailesi adına kısa bir konuşma yaptı. Daha sonra Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman konuşma gerçekleştirdi. Bu esnada Beşiktaşlı taraftarlar, "Seba koysana, Seba koysana, stat adını Seba koysana" tezahüratında bulundu.

Vodafone Arena'daki törenin ardından Süleyman Seba'nın cenazesi Dolmabahçe Camii'ne getirildi.



Süleyman Seba için Dolmabahçe Camii'nde Cuma namazını müteakip cenaze namazı kılındı.

Törende spor, siyaset, iş ve magazin dünyasından birçok ünlü isim de yer aldı. Seba'yı son yolculuğunda Vodafone Arena'daki törende UEFA 1. Başkan Vekili Şenes Erzik, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun da aralarında yer aldığı kulüp başkanları ve temsilcileri, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren, eski ve faal teknik direktörler, CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal da yalnız bırakmadı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de cenaze törenine katıldı.

 

Cenaze namazının ardından Süleyman Seba'yı taşıyan araç Feriköy mezarlığına doğru yola çıktı, cenaze 14.15 sularında mezarlığa ulaştı. Taraftarlar da Seba'ya son görevlerini mezarlığa kadar gelerek yerine getirmek istedi.



Seba'nın toprağa verildiği an Başkan Fikret Orman, gözyaşlarını tutamadı. Duaların ardından Seba toprağa verildi.