Zonguldaklı Halil Alaca’nın spor tutkusu sınır tanımıyor. Çocukluğunda Zonguldakspor altyapısında oynadığı için hayallerini süsleyen güreş sporuna bir türlü başlayamayan Alaca, yıllarca içinde ukde kalan güreş sevdasını, çocuklarına sevdirmeyi başardı.

Halkın Sesi’nden Abdullah Karabacak’a açıklamalarda bulunan Alaca, 4 çocuğunu da güreş sporuyla tanıştırarak şampiyonadan şampiyonaya koşuyor. Kendi yapamadığını çocuklarında başarıyla gerçekleştirdiğini belirten spor sevdalısı Alaca, çocukları Hanife(17), Mehmet Miraç(14), Yiğithan(11)ı  profesyonel olarak, 7 yaşındaki küçük kızı Buğlem’i ise antrenman yaptırarak güreş müsabakalarına hazırlıyor.

Özellikle Mehmet Miraç’ın Türkiye şampiyonalıkları ve kendinden büyük rakiplerini puan vermeden direk tuş ederek yenmesi, ulusal ve uluslar arası müsabakalar için gelecek vaat ediyor. Onun sıra dışı başarısı, rakip oyuncuların antrenörlerinin de dikkatini çekti ve İstanbul’daki Milli Takıma kampına davet edildi.

BABALARININ HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORLAR

Zonguldaklı Halil Alaca’nın güreş sporuna olan tutkusu örnek oluyor.

Zonguldakspor’un 1. Ligde oynadığı dönemde altyapıda oynayan 4 çocuk babası 51 yaşındaki Halil Alaca, küçük yaştan beri içinde ukde kalan güreş sporuna yönlendirdiği 4 çocuğu da güreşçi oldu.

HANİFE ALACA MİLLİ TAKIM YOLUNDA…

Alaca’nın en büyük kızı Fener Anadolu Lisesi Öğrencisi Hanife Alaca(17), üç senedir güreş yapıyor. Sivas’ta Perşembe günü yapılacak okul müsabakalarına katılacak olan Hanife, bir ay sonra Tekirdağ’da yapılacak Türkiye şampiyonasında güreşecek. Hanife Alaca, ilk 3’e girerse Milli güreşçi olacak.

RAKİPLERİNİ HEP TUŞ EDEREK YENEN MEHMET MİRAÇ MİLLİ TAKIMA SEÇİLDİ…

Hanife Alaca’nın küçüğü olan ve Kozlu Vali Tevfik Başakar Ortaokulu 8. Sınıfa giden Mehmet Miraç Alaca(14) ise kendisinden yaşça büyük rakiplerine hiç puan vermeden direk tuş ederek defalarca şampiyonluk kazandı.

Başarısıyla kısa sürede dikkatleri üzerine çeken ve Milli Takım kampına davet edilen Mehmet Miraç’tan ileriye dönük büyük başarılar beklediğini anlatan Halil Alaca, “Mehmet Miraç 10 yaşında güreşe başladı. 11 yaşındayken Türkiye birincisi oldu. 8 aylık güreşçi iken Antalya’da düzenlenen Türkiye Minikler Güreş Şampiyonası’nda 66 kiloda Türkiye birincisi oldu. 12-13 yaş müsabakaları Zonguldak’ta olmuştu. Burada grup 3. oldu. Ankara’da finallere katıldı. Orada Türkiye 3. oldu. Geçen sene Bartın’da yapılan Türkiye elemelerinde hiçbir rakibine puan vermeden birincilik elde etti. Finalde rahatsızlığına rağmen girdiği müsabakada Türkiye üçüncülüğü elde etti. Çankırı’da yapılan okular arası müsabakalarda yine kendinden yaşça büyük hiç bir rakibine puan vermeden şampiyon oldu.

ŞU ANA KADAR HİÇ TUŞ OLMADI

Bu sene Afyonkarahisar’da yapılan grup müsabakalarında 15 yaşındaki hiçbir rakibine puan vermeden yine grup birincisi oldu. Şu ana kadar hiç tuş olmadı. Rakiplerini ise hep tuş ederek yendi. Bu çok önemlidir. Bugüne kadar az rastlanan bir başarıdır. Müsabaka yaptıkları çocuklar hep devlet destekli ve alt yapısı olan Milli hocaların yetiştirdiği rakipleriydi. Oğlum onları hiç puan vermeden direk tuş ederek yeniyor. Babası olarak gurur duyuyorum. Yendiği çocukların hocaları gelip oğlumu alnından öpüyor. Tebrik ediyor. Onure ediyor. Bu da bizi mutlu ediyor” ifadesini kullandı.

Baba Alaca, çocuklarının başarıları ve hedefleri hakkında şunları söyledi:

“Bu hafta Kastamonu’da yapılan okul müsabakalarında da bütün rakiplerini tuş ederek hiç puan vermeden birinci oldu. 35 tane ilin sporcuları arasında birinci çıkıyor. Marmara bölgesi ki en zor gruptur. Oğlumun başarısını fark eden Milli Takım Teknik direktörleri Sarıyer’de Ahmet Mersinli Güreş Tesisleri’nde Milli Takıma kampına davet ettiler. İnşallah Milli Takımdaki başarısıyla Zonguldak’ımızı ve ülkemizi tüm dünyada başarılı bir şekilde temsil edecektir.

BENİM YAPAMADIĞIMI ÇOCUKLARIM YAPIYOR

Benim içimde ukte kaldı. Ben Zonguldakspor’dayken güreş yapmak istemiştim. Ama nasip olmamıştı. İçimde ukde kalmıştı. Güreşte gücün varsa kazanırsın. Kimse müdahale etti diyemezsin. Gücün kuvvetin yerindeyse kazanırsın. O yüzden çocuklarıma güreş sporunu tavsiye ettim. Onlar da sağ olsun benim yüzümü kara çıkarmadılar. Hepsi de güreş sporuna yöneldiler. Hatta çok büyük başarılarla hayalimi gerçekleştirmiş oldular.

Mehmet Miraç’ın bir küçüğü olan oğlum Yiğithan(11) da geçen sene 11 Yaş Türkiye 3. oldu. Onun da yolu açık inşallah.

Bir de 7 yaşında Buğlem isminde kızım var. O da güreşçi olmaya şimdiden aday. Eğer isterse onu da güreşçi yapacağım. Şu an çift halatla tırmanıyor. Hocaları takdir ediyor. Gücü kuvveti yerinde. Onun da bu alana merakı olduğunu düşünüyorum. Ben futbol yüzünden çok istediğim halde güreş yapamadım, içimde kaldı. Ama Allah çocuklarım vasıtasıyla bana bu başarıyı da tattırdı. Onların başarısı için elimden geleni yapacağım” 

Haber: Abdullah Karabacak