Erdemirspor, her yaz döneminde çeşitli branşlarda hayata geçirdiği spor okullarını bu yaz döneminde de hizmete açıyor.  2012-2013 sezonunda ‘İçindeki Yıldızı Ortaya Çıkar’ sloganıyla başlatılan spor okulları Basketbol, Futbol, Yüzme, Tenis gibi branşlarda eğitim verecek. 1 Temmuz 2013 tarihinde startı verilecek spor okulları 3 dönemden oluşacak.

Erdemirspor tarafından her yıl farklı branşlarda açılan ve yoğun ilgi gören yaz dönemi spor okulları ile ilgili programlar şu şekilde belirlendi;
Tenis Okulu Kursları, Göztepe Erdemir açık Tenis kortunda başlayacaktır. Tenis Kursları 3 dönem halinde Cumartesi-Pazar günleri hariç hafta içi her gün uygulanacaktır.
Yüzme Yaz Okulu Kursları, Erdemir Spor Kulübünce hazırlanan program dahilinde Erdemir Plaj Tesisleri yüzme havuzunda başlayacaktır. Yüzme Okulu 3 dönem halinde, her dönem öğleden önce – öğleden sonra ayrı ayrı olmak üzere Cumartesi-Pazar hariç hafta içi her gün uygulanacaktır.
Futbol Yaz Okulu Kursları Erdemirspor Kulübünce hazırlanan program dahilinde Suni çim ile kapatılan Erdemir Stadında başlayacaktır. Futbol Kursları 2 dönem halinde Cumartesi-Pazar günleri hariç hafta içi her gün uygulanacaktır.
Basketbol Yaz Okulu Kursları Erdemirspor Kulübünce hazırlanan program dahilinde Erdemir Spor Salonunda başlayacaktır. Basketbol Kursları 3 dönem halinde Cumartesi-Pazar günleri hariç hafta içi her gün uygulanacaktır.