Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81’ilde eş zamanlı olarak açılması planlanan İl Spor Merkezleri bugün Site Spor Salonu’nda düzenlenen törenle açıldı. Site Spor Salonu’nda gerçekleştirilen açılış seremonisine Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, Gençlik Merkezi Müdürü Hakan Yüksel , antrenörler ve sporcular katıldı. Site Spor Salonu’nda  yapılan açılış seremonisinin ardından okçuluk,eskirim, Taekwondo, güreş, judo, futbol, hokey, badminton, masa tenisi ve halk oyunları gösterileri yapıldı. Yaz spor okulu kapsamında Voleybol, Hentbol, Basketbol, Hokey, Tenis, Jimnastik, Futbol, Fıtness, Judo, Taekwondo, Atletizm, Güreş, Karate, Eskrim, Okçuluk, Masa Tenisi ve boks gibi branşlarda 2 ay eğitim verilecek. 

“53 tane Federasyon branşı ile hizmet vermekteyiz”

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, “Spor Genel Müdürlüğümüzün kuruluş yıl dönümü ve İl Spor Merkezlerinin açılış törenine hoş geldiniz. Çocuklar geleceğimiz, sağlıklı bir gelecek yetiştirmek için bizde üzerimize düşen görevi kumrumuz vasıtasıyla beraber bu işi yüklendiğimiz arkadaşlarımızla beraber hep birlikte omuz omuza vererek Zonguldak’ta mücadele etmekteyiz. İlimizde 53 tane federasyon branşında hizmet vermekteyiz. Her gün Zonguldak’ımızın yeni bir branşla tanıştırmanın heyecanı ve şevkini yaşıyoruz. Arka tarafta bilardo salonumuz var. Gençlerimizi kahve köşelerinden kurtararak daha nezih ortamlarda spor yapmaları için düzenlendi. Çok yakın bir gelecekte körling salonu Zonguldak’ımızı buz sporları ile tanıştıracağız. Atletizmle ile ilgili çok ciddi anlamda projelerimiz var. Biliyoruz ki gençlerimiz serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeli. O yüzden de var gücümüzle çalışıyoruz. Çocuklarımızı mutlaka sporla yoğurmalıyız. Hiçbir bahane çocuğumuzun spor yapmasına engel değildir. Eğitim şartları ne olursa olsun çocuğumuz sporla uğraştığı sürece diğer işlerde de çok farklı başarılara kendisini taşıyacaktır. Bunu kendi çapında 35 yıla aşkın spor yaşantısı olan aynı zamanda 5’inci üniversitesini okuyan bir arkadaşınızın söylediğini unutmayın. Bu çocuklar bizim ve en iyisini hak ediyorlar. Sizler bu konuda değer verdiğiniz ki çocuklarımız buradalar.”

“Geçen sene 10 binin üzerinde  gence spor yaptırdık”

Geçen sene 10 bin gence spor yaptırdıklarını ifade eden Karayılmaz, “Değerli antrenör arkadaşlar. Yaklaşık geçen dönemde 10 binin üzerinde gencimize spor yaptırmışız. Bugün bunu katlayarak devam edeceğiz.Sizlere ve bizlere çok iş düşüyor. Çocuklar ailelerin bizlere emaneti onlara gözünüz gibi bakacağınızdan eminim. Çocuklarımızın hepsi bizlere emanet. Sizlere bu 2 ay boyunca çok güzel vakit geçireceğinizden eminim. Çünkü ilimizde 53 tane pırl pırıl kadrolu antrenörümüz 20’inin üzerinde fahri antrenörümüz var. Her çocuğumuz elit sporcu olacak diye bir şey yok. Kimisi serbest zamanlarını değerlendirir kimisi de yetenek seçimi için buraya gelir. Ama mutlaka bir kazanan olacaktır. Spor Genel Müdürlüğümüzün kuruluşunu ve İl Spor Merkezlerinin açılışını kutluyoruz ”dedi.

Emre Can BAYRAM