Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir ve Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç yönetiminde bugün Federasyon binasından İl Tertip komitesi seçimleri yapıldı. Adaylar, Özkan Miyandi, Kazım Kefeli, Abdul Kerim Yılmaz, Hasan Durmuş, Fikri Kayacan ve Cavit Bekçioğlu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama sonucunda Özkan Miyandi 21 oy, Fikri Kayacan 15 oy ve Abdul Kerim Yılmaz 12 oy alarak İl Tertip Komitesine seçildi.

“Amatör spor’a değer verilmiyor”

Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, tertip komitesine seçilen arkadaşlara başarılar dileyerek, “Bugün burada toplantımızı yaptık. Bu toplantı da Amatör Spora verilen değerin olmadığını izah ettim. Bu konu hakkında kırdığım insanlar olmuşsa da ben bunları bilerek gerekçesiyle de açıklayabilirim. Bu insanlar beni ararlarsa da nedenlerini açıklayabilirim. Ben geldiğimizden beri bu yönetimle tek reçetesini tutup yaptıklarımızın yapamadıklarımızın imza yetkisi olanların bize sahip çıkması istedik. Biz 87 faul kuruluşuz 106 kulüp olarak gözüküyoruz. Eğer bu 86 kulübün alt liglerle beraber tutun bunu çarptığınızda yöneticileri başkanları idarecileri 15 bin nüfusa hitap ediyor. Biz az bir kitle değiliz. Biz burada kalıcı değiliz. Ben burada iki veya üç dönem yapıp geriden gelen genç nesile aktaracağım. İl Tertip Komitesi seçimi yaptık. Özkan Miyanyedi, Fikri Kaycan ve Abdul Kerim Yılmaz belirlendi. Taban birlikleri ile beraber Zonguldak Amatör Futbolu 2017-2018 sezonunda en iyi şekilde hep beraber yöneteceğiz ”dedi.

“Amatör Kulüpler için dayanışma gecesi düzenleyeceğiz ”

Amatör Kulüpler için Dayanışma Gecesi düzenleceğini ifade eden Başkan Kemal Demir, “Önümüzde ki ayın 17’sinde dayanışma gecesi yapacağım. Buradan toplanan parayla da düşüncem şu. 50 bin lira bir bütçe ayarlamıştım. Eğer bunu yapabilirsek gelecek sezonda krampona kadar malzeme yardımında bulanacağım. Herkesin bu geceye destek vermesini istiyorum. Dayanışma gecesine sponsor olan Dedemana’da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.  

Emre Can BAYRAM