Zonguldak Belediyespor Külüp Başkanı Nejat Uludüz son karşılaşmalarda yaşanan olaylarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özellikle son maçlarda hakemler tarafından alehlerimne bir çok hatalı kararlar verildiğini söyleyen Uludüz “Hakemler bizim maçlarımızı farklı yönetiyorlar. Resmen ince ince doğranıyoruz. Mesel önceki hafta ki maçımızı yönetim hakemin patronu sahada futbolcu idi. Böyle atamalar olmamalı” dedi.

“HER MAÇIMIZDA HAKEM HATASI VAR”

Uludüz açıklamlarında şunları söyledi ”Altı tane branşta belediye sporun faaliyetleri var bunlardan bir tanesi de futbol bunların hiçbir tanesinden ayrıcalığı yok öteki branşlara da aynı değeri veriyoruz. Mesela bu akşam masa tenisi takımımız Balıkesir’e gidiyor on tane sporcu arkadaşımızla beraber, Pazar günü Erdemir’le yine maçımız olacak. Tabii futbol gözde olduğu için en çok da o göze çarpıyor yirmi iki, yirmi üç kişilik genç bir kadromuz var ama zaman zaman çocuklar da okulda okudukları için sıkıntılar oluyor. Ama bunun sebebi de sakatlıklarımız biz zirveye oynayan bir takım olduğumuz için ne yazık ki her maçta bir ton sıkıntı çekiyoruz. Ve bunlara da ne yazık ki hakemlerimiz de göz yumuyor her maç en az iki üç tane topçumuzu emare gönderiyoruz bir topçumuzu bir hafta diğer yine kaptanımız olan Zonguldak’ın da iyi tanıdığı Ercüment arkadaşımızı da dört hafta sahalardan uzak kalacak yediği darbeler sonucu. Her maçımız böyle her maçta hakem hataları artık bunlar böyle çekilemeyecek hal aldı.

“KASITLI OLDUĞUNA İNANMIYORUZ”

Yani biz kasıtlı yaptıklarına asla inanmıyoruz ama rakibe ne çalınıyorsa bize de çalınmasını istiyoruz örneğin bir hafta önceki maçımızı patronunun maçını yönetti bir hakem oynayan bir futbolcunun patronu maç yönetti burada biz bunun adil olmasını beklemiyorduk ve de adil olmadı bunla ilgili de çok açık söylüyorum burada ki hakem yeni hakem de değil FFB müracaat edeceğiz ne gerekiyorsa yapacağız. Bu gün yine aynı şeyleri yaşadık inanın daha maçın ikinci üçüncü dakikasında hepimize birer tane faul verdi bana göre faul bile değildi son adamdı sarı kart gösterdi yani direk kırmızı kart gösterip çıkartması lazım yani bunun kuralı kitabı bu bende maçı terk ettim izlemedim maçı arkadaşlar sağ olsunlar 4-2 galip gelmişler. Çocukların hepsinin bakın ayaklarına hepsi darbeli her maçta böyle bu biz bize özel davranılsın istemiyoruz adil maç yönetilsin diyoruz hep ofsaytlardan goller yiyoruz yani takım stresli olabilir o gün günün de olmayabilir ama hakemlerimizden de bizi kayırmalarını falan beklemiyoruz adil olmalarını bekliyoruz bizi yenenleri biz tebrik ederiz ve tebrikte ediyoruz yani bizi yenen takımı. Ama saha da bize yapılan faullerin de görmezden gelinmesini istemiyoruz.

“KAYMAKÇI’YA TEŞEKKÜR”

Uludüz bu konu ile ilgili olarak hakem atamalarını yapan yetkililerle görüştüklerini söyledi . Açıklamasına şu şekilde devam etti. “Zaman zaman görüşmelerimiz oldu ancak çok fazla onlar da kendi camialarını korudukları için çok fazla onlara toz kondurmuyorlar ama bunu sadece biz söylemiyoruz inanın mesela geçen haftaki maçtan sonra birçok kulüp başkanı veya futboldan anlayan adamı deyim her maçta sizi biçiyorlar diye kendileri söylüyorlar bize her maç bu yani bu sadece bir iki maça mahsus değil. Arkadaşları ben kutluyorum teşekkür ediyorum Maden Mühendisleri Başkanı Sayın Erdoğan Kaymakçı’ya teşekkür ediyorum. Sağ olsun kapısını bize açtı bu güzel yemeği sundu bize onlara da yönetim kuruluna da çok teşekkür ediyorum” dedi.