Zonguldakspor İsa’nın transferi için Beşiktaş ile anlaşmıştı. Beşiktaş Zonguldakspor’a 10 milyon nakit ile Bora ve Fuat’ı verecekti. Ancak dönemin Fenerbahçe kulübü başkanı Ali Şen İsa’yı Fenerbahçe’de oynaması için ikna etmeyi başarmıştı. İsa’nın Zonguldakspor’un izni dışında bir kulüpte oynama şansı yoktu. Dönemin Zonguldakspor as başkanı Ertuğrul Emral İsa’ya noter kanalı ile protesto çekerek Beşiktaş kulübüne dönmesini aksi takdirde o sezon 50 bin liraya Zonguldakspor’da top oynayacağını bildirmişti.

Uzun süre spor kamuoyunu meşgul eden bu transfer bilmecesi İsa’nın Fenerbahçe’ye gitmesi ile son buldu. Transfer sürecinde adı geçen 3 kulüp ortak bir anlaşma yaptı. Bu anlaşma gereğince Fenerbahçe ile Beşiktaş, biri Almanya diğeri Türkiye’de olmak üzere iki maç yapacaklardı. Beşiktaş İstanbul’daki hasılatın tamamını, Almanya’daki maçın da yüzde 30’u ile 5 milyon alacaktı. Bora ile Fuat’da Zonguldakspor’a verilecekti ayrıca Beşiktaş ile Zonguldakspor İstanbul’da bir maç yapacaklar ve hasılat Zonguldakspor’a kalacaktı. Üç takım devre arasında Almanya’da ‘Gurbet Kupası’ adı altında yarışacaklar ve elde edilen gelirin 2 milyon lirası Zonguldakspor’a verilecek diğer kalan kısmı ise ikiye bölünecekti. Sürecin sonunda Zonguldakspor Beşiktaş’tan Bora’nın yerine Tuğrul Çakır ve Ercan Ozan’ı da transfer etti. İsa Ertürk ayrıca 1997-98 ve 1998-99 sezonlarında Zonguldakspor’da antrenör olarak görev aldı.’’

İSA ERTÜRK...
(17 Temmuz 1955 - Ankara)

Kulüp takım kariyeri:
Orta saha pozisyonunda oynamaktaydı. Fenerbahçe de oynarken, dünya karmasına davet edilen ilk Türk futbolcudur. Futbola 1970 yılında Kütahya'da başlamış, daha sonra sırasıyla Kütahyaspor, Altay, Adanaspor, Zonguldakspor, Fenerbahçe, Mersin İdman Yurdu, tekrar Altay, Konyaspor ve Zeytinburnuspor'da görev yapmıştır. 1980'de Fenerbahçe'ye transfer olmuştur.

Zonguldakspor’da oynadığı 61 resmi müsabakada 12 gol kaydetti. Başarılı oyunu sonrası 10 milyon liralık rekor bir ücretle olaylı bir şekilde Fenerbahçe’ye transfer olan İsa Ertürk kariyeri boyunca 14 kez A milli oldu.

Ünal Sancılı-Sportif Nostalji
Zonguldak Nostalji