Ereğli Belediyespor,  kaleci transferi için gündemine  Ersoy Uçtu’yu aldı

 

 İŞTE EREĞLİ’NİN 1 NUMARAYA ADAYI: ERSOY UÇTU

 

Genç file bekçisi Safa’nın takımdan ayrılması üzerine 1 numara bölgesi için girişimlerini sıkılaştıran eflatun-beyazlı kulüp, transfer listesine 34 yaşındaki file bekçisi Ersoy Uçtu’yu aldı. Galatasaray altyapısına sahip tecrübeli kaleci, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını Nevşehirspor’a tamamladı.

 ******************

2017-2018 sezonunda  Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek Ereğli Belediyespor, transfer çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Teknik Direktör Hüseyin Aydoğan’ın raporu doğrultusunda dış transferde bir bir oyuncuları kadrosuna katan eflatun-beyazlı yönetim, şuana kadar 3 futbolcu ile kesin olarak anlaşma sağladı.  Dış transferde Nevşehirspor’dan forvet Quesi Jonathan Weston, Bucak Belediye Oğuzhanspor’dan sol bek Sercan Çekmen ve Utaş Uşakspor’dan kanat oyuncusu Burak Toker’in işini bitiren Ereğli, kaleci transfer için yoğun bir şekilde çalışıyor.

YÖNETİM TEMASA GEÇECEK

3 sezondur Ereğli Belediyespor kalesini başarıyla koruyan Safa Sakıpcan’ın takımdan ayrılması üzerine 1 numara için kolları sıvayan yönetim, transfer listesine tecrübeli bir ismi aldı. Eflatun-beyazlı kulübün,  1 numara bölgesine adayları arasında geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını Nevşehirspor’da tamamlayan 35 yaşındaki file bekçisi Ersoy Uçtu var.    Bu bölgede  rekabeti arttırmayı düşünen ve bu nedenle 2 kaleci transfer etmeyi planlayan Ereğli Belediyespor’un kurmalarının Ersoy Uçtu ile birkaç güne kadar  temasa geçeceği öğrenildi.

ALTYAPISI GALATASATAY

Galatasaray altyapısına sahip 35 yaşındaki tecrübeli kaleci, sarı-kırmızılı kulüp ile 2002 yılında profesyonel oldu.  Ersoy, Bakırköyspor, İstanbul Kartal Belediyespor ve Eskişehirspor’da kiralık forma giydikten sonra,  2004 yılında bonservisiyle  birlikte Başakşehirspor’a transfer oldu. İstanbul takımında yarım sezon forma giyen tecrübeli file bekçisi,  sırasıyla İstanbul Güngörenspor, Giresunspor, Gebzespor,  Turanspor,  Eyüpspor, Siirtspor, Darıca Gençlerbirliği, Yozgatspor, 68 Yeni Aksarayspor, Sultangazispor, Mardinspor, Çorluspor 1947 ve Nevşehirspor’da oynadı.

 

***Ersoy Uçtu, 2012-2013 sezonunda kalesini koruduğu 68 Yeni Aksarayspor ile şampiyonluk yaşadı.

 ***Tecrübeli kaleci, 10 yıllık profesyonel kariyerinin ardından  2012 yılında 68 Yeni Aksarayspor’a transfer olarak amatöre dönüş yaptı.

 17 kez milli oldu

Milli kaleci

 Ereğli Belediyespor’un 1 numara adayı olan Ersoy Uçtu, Milli takımın 3 farklı alt yaş kategorisinde forma giydi. U16, U17 ve U18 Milli takımlarının kalesini koruyan 35 yaşındaki tecrübeli file bekçisi,  17 kez milli oldu.

Eren ARSLANYILMAZ

 *************************************************************************************

 

SERCAN İMZAYI ÇAKTI

 Şampiyonluk için buradayım

 Ereğli Belediyespor ile prensip anlaşmasına varan sol bek Sercan Çekmen,  imzayı çaktı. Kendisini-eflatun-beyazlı renklere bağlayan imzayı atan Sercan, şampiyonluk için geldiğini söyledi.

 ***********

Bölgesel Amatör Lig takımı Ereğli Belediyespor, transfer çalışmaları kapsamında,   Bucak Belediye Oğuzhanspor’dan sol bek Sercan Çekmen ile prensip anlaşması sağlamıştı.  Ereğli Belediyespor kurmaylarının anlaştığı başarılı sol bek dün, ilçeye giderek resmi sözleşmeye imza attı.

Bölgesel Amatör Lig 7’inci Grup’ta normal sezonu lider bitiren  Bucak Belediye Oğuzhanspor’da 25 maça çıkan ve 3 gol kaydeden Sercan, kendisini eflatun-beyazlı renklere bağlayan imza sonrası konuştu.

“YARIM KALAN İŞİ EREĞLİ’DE TAMAMLAYACAĞIM”

Play-Off maçlarında Utaş Uşakspor  (3-1) ve Yeni Altındağ Belediyespor’a  (2-0) yenilerek 3’üncü Lige çıkamayan Bucak Belediye Oğuzhanspor’da kaçırdığı bu şampiyonluğu Ereğli’de yaşamaya geldiğini söyleyen Sercan, “Hedefi olan bir kulüpteyim. Burada olmaktan mutlu ve gururluyum. Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu kıl payı kaçırdık. İnanıyorum ki yarım kalan işi Ereğli’de tamamlayacağım” dedi.

 

****Eflatun-beyazlı kaşkolü boynuna takarak imzayı çakan Sercan, şampiyonluk yaşamak istediğini söyledi

 

 BURAK TOKER TAMAM

 Ereğli Belediyespor,  dış transferde ayağını gazdan çekmiyor. Eflatun-beyazlı kulüp,  Quesi Jonathan Weston ve Sercan Çekmen’in ardından son olarak Burak Toker’i transfer etti.  23 yaşındaki kanat oyuncusu, geçtiğimiz sezonu iki farklı takımda tamamlasa da performansıyla dikkat çekti. 2016-2017 sezonunun ilk yarısında Geredespor forması terleten Burak,  13 maçta 9 gol kaydetti. Devre arasında Utaş Uşakspor’un yolunu tutan genç oyuncu, 12 maçta 5 gol attı. Eflatun-beyazlı takımın prensip anlaşması sağladığı Burak Toker, toplam 14 gol kaydetti.