Passolig uygulamasının başlamasıyla birlikte Spor Toto Süper Lig takımlarının maça gelen taraftar sayılarında görülen düşüşün, Türk spor kamuoyunun gündeminde olduğu bugünlerde, Zonguldak Kömürspor'u taraftarları yalnız bırakmıyor.
Sezon başından beri Spor Toto Süper Lig maçlarına gelen taraftar sayılarının düşük olması, kulüpleri ve federasyonu harekete geçirmiş ve bu konuda sosyolojik araştırmalar bile yapılmaya başlanmıştı. Futbol kulüplerinin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun kanayan yarası haline gelmiş olan stadyumların dolmaması sorunu Zonguldak Kömürspor’u etkilememiş gibi gözüküyor.
2014-2015 sezonunun başlamasıyla birlikte Spor Toto Süper Lig takımlarının taraftar ortalaması yine beklenenin altında oldu. Sezon başından beri oynanan 9 lig maçında Süper Lig kulüplerinin maça gelen taraftar toplamının ortalaması 8 bin 632 iken, bu sayının Zonguldak Kömürspor’da 9 bin 562 olduğu öğrenildi.
Spor Toto 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Zonguldak Kömürspor’a, taraftarları iç saha maçlarında stadı hınca hınç doldurarak destek sağlıyor. Merkez nüfusu 125 bin olan Zonguldak şehri adeta futbolla yatıp futbolla kalkıyor. 125 bin nüfuslu şehrin Spor Toto 3. Lig’de mücadele eden takımının bu kadar yüksek bir taraftar ortalamasıyla maçlarını oynaması şaşırtıyor.