Butik Stat haline dönüştürülecek Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın projesi hazırlandı

İŞTE YENİ MABEDİMİZ  

İlk etapta kapalı tribünlerde başlanan modernizasyon çalışmaları kapsamında, Butik stat olarak yeni kimliğine dönüşecek Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın projesi tamamlandı. 2018 yılı yatırım programına alınan ve 15 Milyon TL bütçeye sahip kapalı tribünün ardından  ikinci etap çalışmaları 2019 yılına kadar tamamlanacak butik stat,  17 Bin 160 Kişi kapasiteli olacak. 

Zonguldak Kömürspor’un iç saha maçlarına ev sahipliği yapan Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndaki kapalı tribün inşaatı tüm hızıyla sürerken, stadın proje görselleri kamuoyuyla paylaşıldı.  AK parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar hafta sonu yaptığı incelemeleri sırasında, stat ile yaptığı açıklamada  “kapalı tribün inşaatı 2018 yılı yatırım programına alınarak  revizyonu 15  Milyon TL olarak kabul edildi. Yılbaşına kadar ikinci etabın başlanması planlanıyor. 2019 yılında tamamıyla butik stadyum haline getirilecek” dedi.

ULUPINAR DA NET KONUŞTU: AĞUSTOS SONUNDA SEYİRCİ ALIMINA ALINACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2018 yılı yatırım programına alınan  Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın yenileme çalışmaları kapsamında  ilk etapta  3 bin kişi kapasiteli kapalı tribün tamamlanacak.  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz’ın  ‘Kapalı tribünler, Ağustos ayında başlayacak yeni sezona yetişecek’ açıklamasının ardından, Zonguldaklı taraftarlara bir sevindirici açıklama da AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’dan geldi.  Modernizasyon çalışmaları kapsamında yaklaşık 7 ay önce çalışmalarına başlanan  ve kaba inşaatı sona eren kapalı tribünde  firma yetkilileri ile  birlikte incelemelerde bulunan  Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar,  Ağustos ayı sonunda seyirci alımına başlanacağını söyledi.

“15 MİLYON TL ÖDENEKLE 2019 YILINDA TAMAMLANACAK”

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar hafta sonu yaptığı inceleme sırasında, kısım kısım yapılarak butik stat haline dönüştürülecek, Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın proje görsellerini kamuoyuyla paylaştı. Uzun yıllar yılan hikayesine dönen, nihayet yıkılarak revizyondan geçen Karaelmas Kemal Köksal Stadı ile ilgili açıklama yapan Ulupınar, şunları söyledi; “Şehir Stadında tribün inşaatı hummalı bir şekilde devam etmektedir. Yeni yapılan tribün 17.160 kişi kapasite ile hizmet verecektir. 2018 yatırım programına alınan Kemal Köksal stadyumu  revizyonu 15 milyon ödenek ile kabul edildi. Yılbaşına kadar ikinci etabın başlanması planlanıyor. 2019 yılında tamamıyla butik stadyum haline getirilecek. Ayrıca yıl sonu itibarıyla 5100m2 taban alanlı sporcu fabrikası, İl Müdürlüğü binası, Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü binası da tamamlanarak Zonguldak’ımızın hizmetine girecek. Antrenmanlar açısından ilimizdeki sporcular artık hiç sıkıntı çekmeyecek. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi