Zonguldak Kömürspor, 28 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Seçkin Getbay’ı transfer listesine aldı

 


SEÇKİN GETBAY ZONGULDAK YOLUNDA

 

 

Kısa bir süre sonra yeni sezonun startını verecek Zonguldak Kömürspor, transfer çalışmalarını sessiz sedasız sürdürüyor.  Kesin olarak anlaşma sağlanmadan isimleri kamuoyuyla paylaşmaktan itina eden Kırmızı-lacivertli takımın, geçtiğimiz sezonu Sarıyer’de tamamlayan Seçkin Getbay ile ilgilendiği bilgisine ulaşıldı.

 **********

 2’nci Lig’de mücadele etmeye hazırlanan Zonguldak Kömürspor, transferde sessiz bir haftayı geride bıraktı. 17 Haziran tarihinde başlayan transfer sezonunda şuana kadar biri dış, 2’si iç olmak üzere 3 futbolcu ile kesin olarak anlaşan kırmızı-lacivertli takım, temasta olduğu futbolcuların ismini sır gibi saklıyor.
Halkın Sesi spor servisi, transfer çalışmalarında sessiz bir yol kat eden kırmızı-lacivertli takımın ilgilendiği futbolcuların isimlerine ulaştı.  Çoğu bölgeye takviye yapması planlanan Kırmızı-lacivertli takım, geçtiğimiz sezonu 2’nci Lig takımı Sarıyer’de tamamlayan sağ kanat oyuncusu Seçkin Getbay’ı transfer listesine aldı. Alınan bir diğer bilgiye göre; Kırmızı-lacivertli yönetim,  28 yaşındaki futbolcu ile dolaylı yoldan irtibata geçti. Sarıyer ile sözleşmesi Mayıs ayı itibariye sona eren Seçkin ile temasa geçtiği öğrenilen Zonguldak Kömürspor’un futbolcu ile anlaşması halinde birkaç güne kadar resmi imzaları atması bekleniyor.

 

Eren ARSLANYILMAZ

 GENÇLERBİRLİĞİ VE HACETTEPESPOR ALTYAPISINA SAHİP

2000 yılında Ziraat Bankasıspor’da futbola başlayan Seçkin Getbay, aynı yıl içinde Gençlerbirliği altyapısına transfer oldu. Ülkenin Altyapıda öncü takımlarında olan Gençlerbirliği’nde  2006 yılına kadar eğitim alan kanat oyuncusu, ardından bir başka Ankara takımı Hacettepespor’a transfer oldu. 2006 yılı içerisinde gerçekleşen bu transfer ile profesyonelliğe geçiş yapan Seçkin,  Fethiyespor, Giresunspor, Ünyespor, Malatyaspor’da kiralık olarak forma giydikten sonra 2012 yılında  bonservisiyle birlikte Gaziosmanpaşaspor’a transfer oldu.  Gaziosmanpaşaspor’da 1 sezon geçirdikten sonra  Göztepe, Aydınspor 1923 (2012-2013, 2013-2015, 2015-2016) Fethiyespor  ve son olarak Sarıyespor’da forma giydi

 

U12 Ligi: 20 maç, 5 gol

Türkiye Kupası: 15 maç, 2 gol

TFF 1’inci Lig: 17 maç

Spor Toto 3. Lig: 22 maç, 4 gol

Spor Toto 2. Lig: 141 maç, 18 gol

Özel turnuva ve kupalar: 12 maç, 1 gol

Özel maçlar: 26 maç, 2 gol

Avrupa Şampiyonası: 9 maç

 47 KEZ MİLLİ OLDU
Kulüp bazında önemli kulüplerin formasını terleten Seçkin Getbay, milli takım kariyerine de sahip. 2005 yılında U16 milli takım ile ay-yıldızlı formayı giyen Seçkin, U17, U18, U19, U10 ve U21 milli takımlarda  oynadı. Kanat oyuncusu, söz konusu bu yaş kategorilerinde 47 kez ay-yıldızlı formayı sırtına geçirdi.

SARIYER’DE 17 MAÇTA 3 GOL
2016-2017 sezonunda Sarıyer’de forma giyen Seçkin,  17 maçta görev yaptı. Seçkin, görev aldığı 17 maçta 3 kez gol sevinci yaşadı.

 

 STOPER ADAYI: GÜRAY FIRAT

 Stoper arayışında olan Zonguldak Kömürspor, Bayrampaşaspor’dan Güray Fırat’ı transfer etmek istiyor.

 ***********

Transferde yavaş davranan Zonguldak Kömürspor, birkaç güne kadar temasta olduğu ve anlaşma sağladığı isimleri kente davet ederek sözleşme imzalaması bekleniyor. Taraftarların merakla beklediği transfer konusunda önümüzdeki günlerde harekete geçmesi beklenen kırmızı-lacivertli takım,  stoper bölgesi için çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz sezonki karodan 4 stoper ile yollarını ayıran kırmızı-lacivertli takım, bu bölgeye sadece Amedspor’dan şevket Güngör’ü transfer etti. Elinde sadece bir stoperi bulunan Zonguldak Kömürspor, 2 stoper takviyesi yapmayı düşünüyor. Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren kırmızı-lacivertli yönetim, 3’üncü Lig takımı Bayrampaşaspor’un  genç stoperi Güray Fırat’a gözünü dikti.

Bayrampaşaspor  ile 2019 yılına kadar sözleşmesi bulunan 22 yaşındaki stoper Güray Fırat’ı transfer etmek isteyen yönetimin henüz resmi bir girişime bulunmadığı öğrenildi.

 

Kayserispor’da yetişti

 

2008 yılında Kayserispor’da futbola başlayan Güray Fırat, 2016 yılına kadar, sarı-kırmızılı takımın çeşitli yaş kategorilerinde forma giydi. 2015-2016 sezonunda Zonguldak Kömürspor ile Ziraat Türkiye Kupası’nda karşılaşan Kayserispor’un maç kadrosunda yer alan Güray, Tolunay Kafkas tarafından şans bulamamıştı.

 

 

 

****Geçtiğimiz sezon Bayrampaşaspor’da 33 maça çıkan genç stoper,  söz konusu bu maçlarda 1 gol kaydetti