Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Cuma günü deplasmanda Lider İstanbulspor ile oynayacakları maçı ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’la görüşmeleri hakkında spor kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, İstanbulspor’u n kaliteli bir ekip olduğunu ve Zonguldakspor’un da istedikten sonra yenemeyeceği takım olmayacağını vurguladı.

Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıçla görüşmeleri sonucunda Arena’nın maliyetini kaldıracak durumlarının olmadığını söyleyen Başkan Caner, “Görüşmelerde gönlümüzden geçen nasıl bir Vodefone Arena gibi büyük stadyumlar ama bunları da masaya yatırdık. Arena yapsak bir maliyeti var. Zongudakspor’a devredildiği zaman, devre biz aldığımız zaman aylık masrafı 500 bin TL üzerinde olduğu ifade etti. Bu karşılayabilecek misiniz diye sordular. Bizim bunu karşılayacak durumumuz yok. Gelir giderimiz belli. Bunun altında kimse kalkamaz ”dedi.

“İstanbulspor kaliteli bir ekip”

İstanbulspor’un kaliteli bir ekip olduğunu söyleyen Caner, “İstanbulspor şuan grubumuzun lideri. Oynadıkları futbol belli. Kaliteleri de belli. Ama bizim takımın kalitesi belli. Takımımızın istedikten sonra yenemeyeceği takım yok. Yeterki futbolcu kendi aralarında birbirlerini sevsin. Kendilerine yakışan futbolu ortaya koysunlar. Muhakkak ki başarıya ulaşacaklardır. Futbolcularımızda düşüş olabilir. Bazen performans yükselebilir bazen de diplere de vurabilir. Teknik heyet ve futbolcular kendileri toparlayacaklar. Bu düşüş nedeni ne ise kendi aralarında konuşup çözecekler. Kalan maçlarımızı en iyi şekilde tamamlayarak lig bittiğinde nerede olduğumuzu göreceğiz. Alabildiğimiz en iyi puanları alarak ligi bitireceğiz.”

“Arena’nın maliyeti kaldıracak durumumuz yok”

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, şuan için Arena’nın maliyeti kaldıracak durumlarının  olmadığını ifade ederek, “Spor Bakanımız Akif Çağatay’ın Zonguldak’a ziyaretinde görüştük. Genel Müdürümüz Dursun Türk’de vardı. Genel Müdürümüz kapalı tribünün başlamasından itibaren Zonguldak’a bilen ve yardımcı olan bir genel müdür.  Görüşmelerde gönlümüzden geçen nasıl bir Vodefone Arena gibi büyük stadyumlar ama bunları da masaya yatırdık. Arena yapsak bir maliyeti var. Zongudakspor’a devredildiği  zaman, devre biz aldığımız zaman aylık masrafı 500 bin TL üzerinde olduğu ifade etti. Bu karşılayabilecek misiniz diye sordular. Bizim bunu karşılayacak durumumuz yok. Gelir giderimiz belli. Bunun altında kimse kalkamaz.Gönlümüzden geçen Zonguldak’a en güzel stadyumun yapılması. Dolayısıyla B planı olarak stadyumumuzun dört tarafı çevrili olarak üstünün kapatılarak modern ve butik bir stadyum yapılması konusunda anlaştık. Bunun  için çalışmalarıma başladılar.”

“Atletizm pisti kalktığı zaman rakibe daha çok baskı yapabileceğiz”

Atletizm pistinin kaldırılabileceğinin de  gündemde olduğunu söyleyen Başkan Caner, “Atletizm pistinin kaldırılması da gündemde. Başka bir yerde atletizm sahası bulunduğu takdirde pisti kaldırabiliriz. Pisti kaldırdığımız zamanda rakip takıma daha çok baskı yapabilecek güzel bir stadyuma kavuşabiliriz. Görüşmelerimiz çok olumlu geçti. Kulübümüzün maddi durumu ifade ettik. Bize yardım sözü verdiler. Bakanımıza çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.