Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, Zonguldakspor’un tesis anlamında düşündüğü Üzülmez Gönlü Alışır sahası ve Kozlu’ya yapılacak olan su sporları merkezi hakkında açıklamalarda bulundu. 
Karayılmaz, Üzülmez Gönlü Alışır sahasının, Zonguldakspor’a tesis anlamında kazandırılması için Vali Kaban’ın sıcak baktığını ve kendisine emir verdiğinin müjdesini verdi.
Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz ayrıca Kozlu’da yapılacak olan su sporları merkezinin kısa bir süre içerisinde ihale çıkarılarak, yaz ayının sonuna yetişeceğini vurguladı.
“Vali Kaban Üzülmez’in Kömürspor’a tesis yapılmasına sıcak bakıyor”
Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, Üzülmez Gönlü Alışır sahasının Kömürspor’a tesis anlamında kazandırılması için talimatın verildiğini söyleyerek, “Zonguldakspor bizim göz bebeğimiz. Zonguldakspor, Türkiye’ye açılan en büyük perdemiz. İnsanlar il dışında baktıklarında madenci kenti olarak görürler. İkinci olarak da Zonguldakspor olarak tanırlar. Göreve geldiğim süre zarfında Fener sahası bize yetmedi. Hem antrenmanlar için yetmiyor hem de müsabakalar için yetmiyor. Bir tane daha futbol sahasına ihtiyacımız olduğunu tespit ettik. Bununla ilgili Üzülmez Gönlü Alışır sahasına gerekli girişimleri yaptık. TKK ile Defterdarlıkla görüşerek, bir yol aldık. Ancak Zonguldakspor’un da kendisini geliştirilmesi için bir tesisi ihtiyacı vardı.   Zonguldakspor’un da gerekli girişimleri yaptı. Eğer Zonguldakspor tesis anlamında Üzülmez Gönlü Alışır sahasına yapacaksa geri çekilmeyi yaparız. Vali Ali Kaban’da Zonguldakspor’un tesis anlamında Gönlü Alışır sahasına yapmasına sıcak bakıyor. Bu anlamda bizlere de emirleri verdi. Eğer Zonguldakspor tesis anlamında oraya yapacaksa bizlerde gerekli, desteği vereceğiz.”dedi.
“Su Sporları Merkezini 4,5 ayda bitirmeyi hedefliyoruz”
Kozlu’ya yapılacak su sporları merkezinin kısa bir süre içerisinde ihalesinin yapılacağını ifade eden Karayılmaz, “ Zonguldak birçok ilimizde olduğu gibi çevresi denizlerle çevrili, güzel bir şehir. Mevcut denizden faydalanma oranı, limana gemilerin yanaşmasından öteye, başka bir katkı sağlayamıyor şehre. Biz bunu düşünerek Batı Karadeniz Kalkınma ajansı ile bir proje yaptık.  Turizmi ve spor’u burada ön plana çıkartmak istiyoruz. İzmir ala çatıdan sonra bu bölgeden sonra, rüzgâra sahip ilimizde sualtı sporları, limana batık koymayı düşünüyoruz. Dalgıçlık, yelken, kano sörf gibi denizin üzerinde güzellik oluşturabilecek bir tablo oluşturmayı planlıyoruz.  Bu anlamda ilimize birçok yarışmacıyı çekebileceğimizi düşünüyoruz. Bu yüzden böyle bir projeye imza attık. Kozlu’da sahilde iki dönümlük arsamız oldu. Uluslar arası yarışmalar yapabileceğimiz bir proje olacak. 15 aylık projeyi biz 4,5 ayda bitirmeyi düşünüyoruz. 1 2 ay içerisinde ihalesini yaparak yaz sonunda projeyi bitirmeyi hedefliyoruz. “
Emre Can BAYRAM