Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, 0-0 berabere kaldığımız Keçiörengücüspor maçı ve hafta sonu deplasmanda oynayacağımız Fethiyespor maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, rakibin sahamıza beraberlik için geldiğini söyleyerek, “Çocuklar işin bilincindeydi. Bunu sahaya yansıttığımız zamanda iyi sonuçlar alacağımızı biliyorduk. Hırsla sahaya çıkmamıza rağmen, rakip çok güzel bir taktikle maçı berabere bitirmek amacıyla geldi. Dolayısıyla rakip fazla bir alan bırakmadan baskı yapmaya çalıştılar. Bu taktikle de başarılı oldular ”dedi. Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, taraftarların stadyumla ilgili herhangi bir eylemde bulunmamalarını isteyerek, Cumhur Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın stadyum’la ilgili bir müjdesi olacağını vurguladı. Ayrıca Başkan Caner, gelecek sezon formasında yer alacak “Spor Toto” yazılı formalarını tanıttı.

 “Rakibimiz sahamıza beraberlik için geldi”

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner rakibin bir puan için geldiğini söyleyerek, “muhakkak kazanmak istediğimiz, play off şansımızın daha yüksek olması açısından önemli bir maçtı. Tabi ki önemli bir maç olduğu için oyuncularda da streste vardı.  Çocuklar işin bilincindeydi. Bunu sahaya yansıttığımız zamanda iyi sonuçlar alacağımızı biliyorduk. Hırsla sahaya çıkmamıza rağmen, Rakip çok güzel bir taktikle maçı berabere bitirmek amacıyla geldi zaten. Dolayısıyla rakip fazla bir alan bırakmadan  baskı yapmaya çalıştılar. Bu taktikle de başarılı oldular. Bulduğumuz pozisyonlar çok net pozisyonlardı. Onları değerlendirebilseydik. Maçın galibi biz olurduk. Ama ne yazik ki berabere bitti. Play off yolunda çok önemli bir maçtı. Play off’a girme açısından çok yüksek umutlanacaktık. Ama şimdi o yüzde azaldı. Kalan 4 maçımızı eksiksiz bitirerek, rakiplerimizin durumuna bakacağız”.

“Zor bir maç bizi bekliyor”

Zor bir maçın kendilerinin beklediğini ifade eden Başkan Caner, “Fethiyespor’un sahasında oynayacağız. Onlar içinde önemli bir maç. Çünkü küme düşme mücadelesi veriyorlar. Play off yolu için bize de puan lazım. Onun için zor bir maç olacak ama İnşallah kazanan taraf biz olmak için elimizden geleni yapacağız. Maça gelen herkese teşekkür ediyorum. Ama bizim hastalığımız gene aynı. Seyirci desteği olmasına rağmen bağıran grup yine 100 kişi. Ama diğer taraf yine maç öncesi söylemiştim. Maça geliyorsanız takımızı destekleyin. 90 dakikanın 90 dakikası destek olmuyorsanız en azından 15 dakikasında destek olun. Gene aynı sıkıntıyı yaşadık. Hep birlikte bu baskıyı kurabilseydik, maç çok daha farklı olurdu. Devrek, Gökçebey, Çaydeğirmeni ve Ereğli Belediye  Başkanlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

“Cumhur Başkanımız stadyumla ilgili müjde verecek”

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Cumhur Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın stadyum ile ilgili bir müjde vereceğini söyleyerek, “Biz bakandan söz aldık. Sanki biz başka bir şey arıyoruz. Biz kimsenin sözcüsü değiliz. Ben bu takım için uğraşıyorum. Ben stadyum için elimden geleni yapıyorum. Spor Bakanı geldiği zaman biz bu sözü aldık. 4 tarafı kapalı butik stadyum yapılacak. Arena yapamıyoruz dedik. Niye yapamıyoruz dedik. Bir arenanın maliyeti 500 milyar. Bize bunu devredecekler biz bunun altından kalkamayız. Biz bugün sahanın kirasını vermediğimizden icralık olduk. Senin imkânın ne? Gelir giderin ne? bakacaksın. Havadan uçmaya gerek yok. Bunun altından belediye de kalkamaz. Zonguldak’a yakışan bir stadyum için, Gençlik Spor İl Müdürümüzle çalışmalarımız devam ediyor. Yarın zaten Cumhur Başkanımız Recep Tayip Erdoğan’da bunun müjdesini verecektir. “

Emre Can BAYRAM