Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, maçların Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda oynanması için 20’ye aşkın personelle gece yarılarına kadar çalıştıklarını söyleyerek, herhangi bir olumsuzluğa mahal vermeden müsabakanın kazasız belasız bittiğini vurguladı. Karayılmaz, ayrıca kapalı tribünün bugün itibariyle çatısının montaj işlemlerinin başladığını ve 1 aya kadar kapalı tribünün tamamen hazır olacağını söyledi. Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, sporcunun fabrikasının ise yılbaşına kadar bitirilmesinin planlandığını ifade etti.

“Maçların oynanması için gece yarılarına kadar çalıştık”

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, maçların Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda oynanması için gece yarılarına kadar çalıştıklarını söyleyerek, “Maçın oynanması noktasında biz görevimizi yaptık. Ancak bu stadyumun bu hale gelmesinde çok büyük emeği olan Ak Parti Milletvekili Özcan Ulupınar, bunun yanında bu maçın burada oynanması için bizleri talimatlandıran sayın Valimiz Ahmet Çınar’ın çok büyük katkıları var. İl Emniyet Müdürümüz Ahmet Metin Tuıranlı’nın çok büyük çabası var. Stadyumda ki her türlü riski alarak emniyet seviyesinde en üst düzeyde tutmak şartıyla müsabakanın Zonguldak’ta oynanmasını hep beraber sağladık. Zonguldakspor bir marka. Şehrimizin bir değeri. İnsanların bu takımla gülüp bu takımla ağladıkları bir olgu. Dolayısıyla bizler bu konuda bir nebze yaraya merhem olabilmenin derdine düşmüştük. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak 20’ye aşkın personelim izle beraber bayramdan sonra ki bir hafta da gece yarılarına kadar çalışmak suratiyle elimizden gelen bütün gayreti gösterip müsabakanın burada oynanması için gereken şartları sunmaya çalıştık. Çok şükür Türkiye Futbol Federasyonu da buna izin vererek herhangi bir olumsuzluğa mahal vermeden müsabaka kazasız belasız bitti.”

“Kapalı tribünün içerisine bir büfe yapılması planlanıyor”

Kapalı tribün içerisine bir büfe yapılması planlandığını ifade eden Karayılmaz,”Şimdi bir tablo daha gördük. Önümüzde bazı eksiklikler var. Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı’nın talimatı ile içeride bir takım seyyar satıcının ya da büfenin çalışması gündeme geldi. Bunu da gördük. Bununla ilgili bir takım çalışmalar yapıyoruz. Bununla ilgili gerekli düzenlemeleri yaparak Oraya kapalı bir mekan olması gerekiyordu. Ama arkadaşımız açık mekandaydı. Korunaksız bir mekândaydı. Dolayısıyla bazı şartları var onları yerine takdirde o hizmeti de orada alacaklar ”dedi.

“Kapalı tribünün üzeri kapatılmaya başlanıldı”

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, kapalı tribünün üzeri kapatılmaya başlanıldığını söyleyerek, “Çatıcı firma da geldi. Bugünden itibaren yaklaşık 15 gün boyunca yukarıda ki çatıları yerleştirecekler. Bundan sonra ki 15 gün sonra da memrar zemin başlanacak. Onların üzeri kapatılacak. 15 gün de o sürecek. Yaklaşık 1 ay içerisinde kapalı tribünümüz daha hazır bir şekilde olacak. Kapalı tribünün yanında ki çakıl olan zeminde de değiştirme çalışmalarımız olacak.”

“2018 yılında açık tribünün ihalesinin çıkılması bekleniyor”

2018 yılı içerisinde açık tribün için ihaleye çıkılacağını söyleyen Karayılmaz, “Açık tribün ihalesi 2018 bütçesinden ayrıldı. 2018 geldiğinde inşallah Gençlik Spor Bakanlığı da bunla ilgili çalışmaları yapıp en kısa zaman içerisinde ihaleye çıkıp 2018 yılında da bu işle ilgili işlemlerin yapılacağını bekliyoruz. Onunla ilgili çalışmalarımızda devam ediyor ”şeklinde konuştu.

“Yılbaşına kadar sporcu fabrikasını bitirmeyi planlıyoruz”

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, sporcu fabrikasının yılbaşına kadar bitirilmesinin planlandığını ifade ederek, “Sporcu fabrikasında çalışmalarımız devam ediyor. Şimdi diğer tarafta ki yükümüz bitti. Çok az bir işimiz kaldı. Birkaç hafta içerisinde bütün yükümüzü oraya verip yılbaşına kadar yetiştirebilirsek bizim için güzel olacak. Zonguldak’ta sporun önümüzde ki 20 yılını garanti altına alacak büyük bir proje. Belki şuanda gözükmüyor olabilir ama içerisinde 11 tane antrenman salonun olduğu gerçekten özel bir mekan. Dolayısıyla biz çok önemsiyoruz. Her branşın buna ihtiyacı vardı. Şuanda inşallah en kısa sürede bununda hayata geçmesini dört gözle bekliyoruz ”dedi.  

Emre Can BAYRAM