Zonguldak Belediyesi işletmeciliğindeki Kapuz Plajı, kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında kalmasından dolayı açılan mahkeme sonucu Milli Emlak’a geçti. Günlerdir kamuoyunu meşgul eden ve tartışmalara neden olan Kapuz Plajı ile ilgili Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Kömürspor camiasını sevindirecek bir açıklama yaptı.  Eski Tekel binasının olduğu yere yapılacak Nergis Park projesini inceleyen Vali Kaban, Kapuz Plajı’nı Zonguldak Kömürspor’un istediğini ve bu konuda ısrarcı olduğunu söyledi.

"KÖMÜRSPOR ISRARCI"

İncelemeler sırasında basın mensuplarına  açıklama yapan Vali Ali Kaban, Nergis parkta Kömürspor’a  verilmesi gündeme gelen büfe konusuna da açıklık getirerek,  “Buraya bir kere bir büfe açarsak ondan sonra her yer büfe olur oturacak yer kalmaz. Onun için kimseye vermedik. Zonguldak Kömürspor Kapuz Plajını istiyor orayı vereceğiz. Zonguldak Kömürspor Kapuz plajında ısrarlı” dedi

"O ZAMAN BELEDİYE KAYNAK BULACAK"

Bir gazetecinin 'Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de  Kapuz Plajı’nı istiyor"  sorusuna Vali Kaban şu yanıtı verdi; “ Belediye Başkanı istiyorsa Zonguldak Kömürspor’la anlaşsınlar.  O zaman Belediye Zonguldak Kömürspor’a kaynak bulacak. Ondan sonra bana da bir daha gelinmeyecek. Ben kaynak buldum daha ne yapayım ”dedi.

Emre Can BAYRAM