Milli boksör Selma Karakoyun, U22 Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandı

GÜMÜŞ KIZ SELMA

Romanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen U22 Avrupa Boks Şampiyonası’nda ringe çıkan bayan boksör Selma Karakoyun, finalde  Polonyalı rakibi Agata Kacmarska’ya 2-1 kaybedince Avrupa 2’ncisi oldu.  Uluslar arası arenada 4’üncü madalyasını kazanan Selma, Romanya’daki bu başarısıyla takım halindeki şampiyonlukta başrol oynadı.

**********************

Avrupa Boks Konfederasyonu (EUBC) tarafından 25 Mart-1 Nisan tarihleri arasında Romanya’da düzenlenen U22 Avrupa Boks Şampiyonası sona erdi. Zonguldaklı milli takım antrenörü İshak Tiryaki’nin çalıştırdığı bayan takımı organizasyonu 6 madalya ile kapatarak Avrupa şampiyonu oldu.  Şampiyonada ringe çıkan  Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencisi Selma Karakoyun  Avrupa 2’ncisi olurken, bir başka sporcumuz Rabia Oruçoğlu madalyasız organizasyonu kapattı.

FİNALDE POLONYALIYA KAYBETTİ

Boks branşında Avrupa’daki gururumuz Selma Karakoyun, yine göğsümüzü kabarttı. Uzun bir hazırlık döneminin ardından katıldığı şampiyonada 81 kg’da ringe çıkan Zonguldaklı milli boksör, eleme turlarını geçerek finale kadar yükseldi. Finalde Polonyalı rakibi Agata Kacmarska ile karşılaşan Selma Karakoyun, müthiş geçen maçı 2-1 kaybederek şampiyonluğu kaçırsa da Avrupa 2’ncisi olmayı başardı. Kürsünün ikinci basamağında kendisine yer bulan Selma Karakoyun gümüş madalyayı boynuna taktı.

BAYANLAR TAKIM HALİNDE ŞAMPİYON

Zonguldaklı boks antrenörü İshak Tiryaki’nin çalıştırdığı U22 Bayan milliler takım halinde Avrupa şampiyonu oldu.  Zonguldaklı boksör Selma Karakoyun ile birlikte Sema Çalışkan’ın gümüş madalya ile Avrupa şampiyonluğuna katkı verdiği yarışmalarda elif delişmen (48 kg), Busenaz Çakıroğlu (51 kg), ve Busenaz Sürmeneli (75 kg)  altın,  Urguya Us (57 kg) bronz madalya  kazandı.

ORUÇOĞLU HAKEM KURBANI OLDU

Zonguldaklı bayan boksör Rabia Oruçoğlu hakem kurbanı oldu.  İlk turlarda başarılı maçlar çıkaran Rabia,  Slovak ve İspanyol rakiplerini yendi. Ardından İsveçli rakibi ile madalya maçına çıkan milli boksör, rakibi bir nakavt etmediği kaldıysa da hakemlerin tutarsız kararıyla maçı 3-1 kaybetti.

 “HAKEMLERİN BARİZ HATALARI VARDI”

Şampiyona hakkında değerlendirme yapan bayan milli takımın Zonguldaklı antrenörü İshak Tiryaki, büyük bir mutluluk yaşadıklarını ancak, hakemlerin bu mutluluğa gölge düşürdüğünü söyledi. Madalya sayılarını artırmalarına hakemlerin izin vermediğini belirten Tiryaki, “Başarılı maçlar sonunda bayan takımımız hak ettiği bir şekilde milli marşımızı söyletti ve bayrağımızı dalgalandırdı. Ancak hakemlerin devreye girdiği maçlar oldu. Madalya sayımızı yükseltmemize engel oldular. Bayanların maçlarında olduğu gibi erkeklerin maçlarında da hakemlerin bariz hataları vardı. Ancak her şeye rağmen bayan takımımız Avrupa şampiyonu oldu. Şimdi önümüzde bir Avrupa Şampiyonası daha var. Büyük  Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası’nda aynı takımla mücadele edeceğiz. Polonya’da şampiyona 10-19  Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. Bu şampiyonadaki hedefimiz daha fazla madalya ile şampiyon olmak” dedi.

 

Eren ARSLANYILMAZ

Uluslar arası arenada 4’üncü madalyası
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencisi Selma Karakoyun, uluslar arası şampiyonlarda madalyalarına bir yenisini daha ekledi. Yıldızlar  kategorisinde düzenlenen Dünya Boks Şampiyonası’nda 3’üncü olan  Zonguldaklı milli boksör, Gençler Avrupa Boks Şampiyonası’nda 2’ncilik ve 3’üncülük kazandı. Romanya’da düzenlenen U22 Avrupa Boks şampiyonasında 2’ni olan Selma, madalya sayısını 4 yaptı.   Selma ayrıca,  5 kez Türkiye şampiyonluğu elde etti.