Türkiye Boks Federasyonu tarafından 12-19 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da Dünya’nın en büyük 10 boks turnuvalarından biri olan Uluslar arası Ahmet Cömert Boks turnuvası düzenlendi. Zonguldak’tan Telekomspor milli sporcusu Selma Karakayon Genç Bayanlar kategorisinde 75 kg ay yıldız forma altında ülkemizi temsil edecek.

Zonguldaklı milli boks atrenörü İshak Tiryaki’nin yetiştirmiş olduğu milli sporcu Selma Karayon’ın Dünya üçüncülüğü, Avrupa ikinciliği, üçüncülüğü ve 4’kezde Türkiye Şampiyonluğu bulunuyor. Zonguldaklı milli bayan boksör Selma Karayon Uluslar arası Ahmet Cömert Boks turnuvasında şampiyon olup Hindistan’da yapılacak olan Dünya Şampiyonasında ay yıldız forma altında ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor. Uluslar arası turnuva da ilk günü bay geçen milli bayan boksör Selma Karakoyun yarın 75 kg’da Rus-Hindistan maçının galibi ile ilk maçına çıkacak.

“Hedefimiz Şampiyonluk

Milli, boks antrenörü İshak Tiryaki, turnuvaya iyi bir şekilde hazırlandıklarını söyleyerek, “ İstanbul’da yapılan Uluslar arası Ahmet Cömert Boks turnuvasına iyi bir şekilde hazırlandık. Selma iyi bir sporcu. İnşallah ay yıldızlı forma altında ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek. Hedefimiz bu büyük organizasyonda şampiyon olup ardından Hindistan’da yapılacak olan Dünya şampiyonasında ay yıldız forma altında ülkemizi temsil etmek. İnşallah Selma ay yıldızlı forma altında iyi maçlar çıkararak şampiyon olacak. Bizlere desteğini esirgemeyen Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz’a, Telekom’a ve herkese teşekkür ediyorum ”dedi.

Emre Can BAYRAM