Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, Spor İlçe Müdürü Akif Başdağ ve Zonguldak Gençlik Merkezi Müdürü Hakan Yüksel dün Kozlu İlçesi’nde yapılacak olan Su Sporları Merkezi’nde incelemelerde.

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, projenin Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı destekli olduğunu ve projenin 1 2 ay içerisinde ihalesi yapılarak inşaatına başlanılacağının vurguladı. Karayılmaz, Su Sporları Merkezinin tamamlanmasının ardından ücretsiz olarak hizmet vereceğinin müjdesini verdi. Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, Fenerde bulunan toprak saha ve Üzülmez sahasının da ihale aşamasında olduğunu söyledi.

“Sporcularımız ücretsiz şekilde faydalanacak”

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz,Su sporları merkezinin yapıldıktan sonra ücretsiz hizmet vereceğini söyleyerek, “ Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ile yaptığımız proje gereği yaklaşık 900 bin liralık bir projemiz kabul edildi. Kozlu’ya Su Sporları Merkezi yapacağız. Karadeniz, deniziyle, coğrafyasıyla çok güzel bir bölge. Su sporları açısından bir ala çatı kadar, İzmir kadar önemli olduğunu düşündüğümüz bir bölge. Bu bölgede Zonguldak ve Batı Karadeniz de su sporları açısından eksikler vardı. Bu kadar denize sahip bir yerin böylesine güzel bir yerin tesisinin olmaması bizim için üzücüydü. Bu anlamda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ile yaptığımız proje çerçevesinde projemiz kabul edildi. Şimdi gerekli tabelamızı astık. Şuanda ihale aşamasına çıkacağız.  1 2 ay içerisinde binamızın yükselmesiyle birlikte daha sora da yapacağımız proje ile Karadeniz’in güzel yüzünü insanlara başka açıdan göstereceğiz.

“Ulusal ve Uluslar arası yarışmaları alabileceğiz”

Su Sporları Merkezinin içerisinde bir çok branşın olacağını söyleyen Karayılmaz, “Su Sporları Merkezinin yapıldıktan sonra Ulusal ve Uluslar arası yarışmaların yapılabileceği nitelikte olacak. İçerisinde dersliklerimiz olacak. Malzemelerimizi koyabileceğimiz kayıkhanemiz olacak. İdari binalarımız ve kafeteryalarımız olacak. Deniz içerisine girebileceğimiz iskelemiz olacak. Ayrıca kano, sörf ve su altı sporları yapılacak. Zonguldak’ımıza ve Kozlumuza hayırlı olmasını diliyorum ”dedi. 

“Üzülmez sahası ve Fenerde bulunan toprak saha ihale aşamasında”

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, Zonguldakspor’a verilmesi gündemde olan Üzülmez sahasının da bünyelerine kattıklarını söyleyerek, “Üzülmez sahası bayadır atıl durumdaydı. Bizlerde bu durumdan çok rahatsız oluyorduk. Zaten tesis sıkıntısı çekiyorduk. Üzülmez sahası TTK’ ya aitti. Bizlerde iletişime geçerek uzun uğraşlar sonucunda orayı da bünyemize kattık. Üzülmez sahasına yenileyerek sentetik saha yapacağız. Bu anlamda da bir nebze olsun amatör sporlar nefes alacak. Ayrıca  Fener sahasında bulunan toprak sahayı da bünyemize kattık. İhale aşamasında şuan. İnşallah o iki sahayla birlikte amatör sporlar iyice nefes alacak.”

Emre Can BAYRAM