1 aydır Samsun’da düzenlenen 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunlarında görev yapan Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, şehre dönerek ayağının tozuyla Fener’de yapımı devam eden kapalı tribünlerde incelemelerde bulundu.

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, dün Gençlik Merkezi Müdürü Hakan Yüksel ile beraber Fener’de yapımı devam eden 3.000 kişilik kapalı tribünde inşaatında inceleme yaparak yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı. Karayılmaz, yüklenici firma yetkililerine Zonguldakspor’un sezonun ilk maçını kendi evinde oynaması için gereken talimatları verdi. Karayılmaz ayrıca önümüzde ki yıl açık tribünlerinde parça parça yapılarak, sahanında protokol tribününe 6 metre yaklaştırılarak 17 bin kişilik butik stadyum haline geleceğini vurguladı. Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Karayılmaz, atletizm ilgili önemli gelişmelerinde olduğunun müjdesini verdi.

“Zonguldakspor’un kendi sahasında oynaması için gereken çalışmayı yapıyoruz”

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, Zonguldakspor’un sezonunun ilk maçını kendi sahasında onaması için gereken çalışmaların yapıldığını söyleyerek, “Fikstürün çekilmesiyle birlikte Zonguldakspor’un ilk hafta maçını deplasmanda oynaması planlaması gözüktü. Buna ilave olarak bizde İl Müdürlüğümüz olarak tesisimizin maçalara hazırlanması noktasında çalışmalarımızı yapıyoruz. Turnike sistemleri, yeni stadyumun turnike sistemi, 10 gün içerisinde ıslak hacmin biteceği müjdesini müteahhit arkadaşımızdan aldık. İnşallah planlanan doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor. Allah nasip ederse Zonguldakspor’un maçlarını oynaması için gereken önemlerimizi alıyoruz.”

“17 bin kişilik butik stadyumumuz olacak”

Tribünlerin parça parça yapılarak butik stadyum haline getireceklerini ifade eden Karayılmaz, “Bu yıl stadyumumuzda bu şekli ile oynayacağız. Önümüzde ki yıl, sahanın altı metre protokol tribününe yaklaşması söz konusu. Arka tarafına da yine aynı şekilde bu gördüğünüz tribünün simetrik olanı karşıya yapılacak. Kale arkalarına da içeriye girerek, yukarıya doğru daha büyük tribünlerle yaklaşık 17 bin kapasiteli butik stadyumumuz olacak. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Atletizmle ilgilide önemli gelişmeler var. Onunla ilgili sizlerle yakında paylaşacağız sizlerle” dedi.

Emre Can BAYRAM