Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, Fener’de yapımı devam eden kapalı tribün inşaatı ve körling salonu hakkında açıklamalarda bulundu.

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, kapalı tribün inşaatının Ağustos ayının sonuna doğru biteceğini ve protokol tribünün ise 100 kişiden 150 kişiye yükseltildiğini vurguladı. Karayılmaz, Zonguldak’a ilk kez kazandıracakları körling sporunun, bakanlıklarını görüşmeleri sonucunda olimpiyatlara hazırlık merkezi olacağının müjdesini verdi. Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, kapalı tribün inşaatının Ağustos ayında biteceğini ifade ederek, “İnşaatımız hızla devam ediyor. İnşallah bu stadyumunda bir başlangıç aşaması olan tribünün Ağustos ayının ikinci yarısında Zonguldakspor’un maçlarını burada oynaması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Salon tarafında ağırlığımızı bıraktık. Bütün yoğunlumuzu stadyuma verdik. Bütün personel arkadaşlar mütahit firma burada çalışıyor. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Stadyumun dört tarafını yapmayı planladığımız için ilk yapılan proje normalinden diğer tribünleri ilgili 3metre 60 sn aşağıda kalmıştı. Onunla ilgili yeniden çelik araştırılması yapıldı. Yeniden tribün yükseltildi. Çünkü yaptığımız iş kalıcı olacak. Bu taraf alçak 3 metre 60 sn. Karşı tribünler 3 metre 60 sn yukarda çok çirkin bir görüntü olacaktı. Biz bunu engellemek içinde bir çalışma yaptık. İnşallah yıl sonunda diğer taraflarda inşaata başlandığında neden böyle bir gecikme olduğunu arkadaşlar görecek ”şeklinde konuştu.

Protokol tribün sayısını yükselteceğiz”

Protokol tribününde kişi sayısını yükselttiklerini söyleyen Karayılmaz, “Protokol tribününde ufak bir değişiklik yaptık. Sahanın zemininin biraz tribüne yaklaştırılması ve Kapuz plajı tarafına doğru sahanın gitmesi söz konusundaydı. Onunla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Protokol tribününde bir genişletme çabamız olacak. 100 kişi civarında bir protokol tribünü vardı. Şimdi 150 kişilik olması planlanıyor.”

“Curling salonu olimpiyatlara hazırlık merkezi olacak”

Curling salonunun olimpiyatlara hazırlık merkezi olacağını söyleyerek, “Bakanlığımıza sayın Federasyon Başkanımız Kenan Şebi’nin görüşmelerimiz sonucunda Zonguldak’ta bir curling sporunun da aktif hali geçmesi için çalışmalarımız olmuştu. Genel Müdürlüğümüzce de uygun görüldü. Burayı curling salonu olarak değerlendirmeye karar verdik. Şuan mütahit firma ile görüşme yapılarak bağlantılarını gerçekleştirdi. İnşaatın yüzde on kapsamında herhangi bir ek ödeme yapmaksızın curling salonunu Ağustos’un ikinci yarısında Zonguldaklılarımızla buluşturacağız. Burada bu salonu yaparken Karadeniz bölgesinde buz sporları yok demeyeceğiz buraya getireceğiz. Buzun satrancı diye nitelendirdiğimiz önemli bir hem fiziksel hem mental sporcuların kendini geliştirmesini sağlayan bir branş. Dolayısıyla ilimizde de olacak. Federasyon Başkanımızla görüştük. Bize verdiği bilgi olimpiyat hazırlık merkezi yapılması için Zonguldak’a bu çalışmalar yapılıyor ”dedi.

“Atletlerimiz için atletizm eğitim merkezi yapmayı düşünüyoruz”

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, atletler için atletizm eğitim merkezi yapmak  istediklerini söyleyerek, “ Körling alanı normalde futbolcuların atletik antrenmanlarını ısınma antrenmanlarını yapacağı bir alandı. Böyle güzel bir branşı Zonguldak’a kazandırmak adına böyle bir hamlemiz oldu. Atletlerimiz için çalışmalarımız devam ediyor. Onlara Zonguldak’a yakışacak bir atletizm pisti ve atletizmle ile ilgili, sporcu eğitim merkezi yapma noktasında çalışmalarımız devam ediyor.”

 Emre Can BAYRAM