Spor İl Müdürü Karayılmaz, soyunma odaları yıkılacak kulüplerin yöneticilerini bilgilendirdi

KARAYILMAZ’DAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

 Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz,  Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri’nin 36’ncı yılını kutlaması nedeniyle ASKF Başkanı Kemal Demir’i ziyaret etti.  Ayrıca Karayılmaz, Karaelmas Kemal Köksal Stadı’na yapılacak kapalı tribün nedeniyle soyunma odaları yıkılacak kulüp temsilcileri ile bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

******************

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, dün yaptığı ziyaretlerle amatör futbol kulüplerinin sıkıntılarını dinledi.  Bu kapsamda önce Ereğli’ye çıkarma yaparak buradaki spor kulüplerinin yöneticileri ile kahvaltıda bir araya gelen Karayılmaz,  sorunlar hakkında yöneticilerle fikir alış verişinde bulundu. Karayılmaz’ın son durağı 36’ıncı yılını kutlayan Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu oldu. ASKF Başkanı Kemal Demir’i ziyaret eden Karayılmaz, Karaelmas Kemal Köksal Stadı’na yapılacak kapalı tribün nedeniyle soyunma odaları yıkılacak amatör futbol kulübü yöneticilerini bilgilendirdi.

“ŞU AŞAMADA YAPABİLECEĞİM BİR ŞEY YOK”

Önceki gün Ankara’da olan ve bu konu hakkında görüşmeler yapan Karayılmaz, “Sayın bakanımızın talimatı doğrultusunda stadyumun bir an önce nasıl yapılması gerektiği noktasında bir takım çalışmalar yapacağız. Bu arada da önemli bir konu vardı. Sizlerin de bulunduğu fiziksel mekanların durumu. Geçen hafta müteahhit firmayla görüştük. Oraları inceledi. Duvarların içerisindeki demirler hakikaten kadayıf gibi olmuş, ayrılmış. Artık bütün ömrünü tamamlamış ve sıkıntılı bir yapıya bürünmüş. Müteahhit firmanın söylediği şu: ‘ben 120 metre stadyumu yapacağım. Burada 50 metrelik bir yer kalıyor. Siz buraya girip de sonradan nasıl yapacaksınız? Ben inşaatı bitirdiğim zaman burayı yapmanız imkansız. Dev araçlar pistten geçmek zorunda kalır. 3 Milyon değerindeki o pisti mahvedersiniz. Yapacağınız kayıp daha fazla olur.’ Dediler. Bakanlığımıza sizlerin durumunuzu da aktarma fırsatı buldum. ‘20 tane amatör kulübümüz var ve bunların yeri yok’ dedim. Arkadaşlarımıza daha modern bir tesis yapalım dedim. Sıcak baktılar. Yapılma sürecinde mağdur olacaksınız kulüpler olarak. Onun için şu aşamada yapabileceğim bir şey yok. Sonrasında her kulübe bir tesis düşme şartıyla yapılacak.” dedi.