Asmaspor ile oynanan baraj maçı, Kozlu Belediyespor için öncesiyle ve maç içi yaşananlarla kabus gibi başladı.   Ancak, yeşil-beyazlı takım, iki kez geriye düştüğü maçta Asmaspor’u uzatmalarda yıktı. Normal süresi 2-2 eşitlikle biten maçın uzatma devresinde sahneye çıkan genç oyuncu Berkan, 105’inci dakikada takımını 3-2 öne geçirdi. Uzatmaların ikinci devresinde başka gol olmayınca Kozlu Belediyespor, 3-2 galip gelerek yeni sezon da Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etmeye hak kazandı

Bölgesel Amatör Lige yükselme baraj maçında Kozlu Belediyespor, Asmaspor’u normal süresi 2-2 biten maçta uzatmalarda 3-2 mağlup etti.

2013-2014 sezonunda Zonguldak Kömürspor ile birlikte Bölgesel Amatör Ligde mücadele edecek takımın belirleneceği maçta Kozlu Belediyespor ile Asmaspor kozlarını paylaştı.

Bölgesel Amatör Lig’de sezonu 47 puanla 4’üncü bitiren Kozlu Belediyespor ile Zonguldak Süper Amatör Lig şampiyonu Asmaspor geçtiğimiz Cumartesi günü Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda karşı karşıya geldi. Tek maç üzerinden oynanan ve kazananın yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edeceği maçta Kozlu Belediyespor adına işler yolunda gitmedi. Maç öncesi yaşananlar olaylar nedeniyle demorileze olan Kozlu Belediyespor, maça tutuk başladı.

KOZLU İLK DAKİKALARDA ŞOK YAŞADI

Maç öncesi yaşananlardan olsa gerek Yeşil-beyazlı takımın ilk dakikalarda ki gerginliği rakip takım oyuncularına sıçrayınca ortalık biranda karıştı. 3’üncü dakikada ki faul nedeniyle futbolcular birbirlerine girdi. Bu sırada oyun birkaç dakikada durdu. Maçın orta hakemi Özer Bektaş, yardımcısıyla görüştükten sonra, dakikalar 6’yı gösterdiğinde Kozlu Belediyepor’dan Gökhan Dereli’ye kırmızı kart gösterdi. Bir kişi eksik oynayan Kozlu, 7’inci dakikada Onur’un kafa golüyle 1-0 yenik duruma düştü. Eksik oynadığı dakikalarda maçta dengeyi kuran Kozlu, golü bulmakta zorlandı.

ASMA KAÇTI, KOZLU YAKALADI

Maçta 1-0 önde olan Asmaspor’da Kaan, 22’inci dakikada çift sarıdan kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Sayı olarak denge gelen maçta Kozlu Belediyespor,  golü buldu. Savunmadan çıkan Doğan’ın asistiyle Fatih Arslan, 33’üncü dakikada takımına 1-1’lik eşitliği getirdi. Asmaspor, bu golden yalnızca 3 dakika sonra, Kozlu Belediyespor’lu kaleci Hamit’in dalgınlığından istifade ederek tekrar öne geçti. Soldan Kader’in ortasında Onur, 36’ncı dakikada kafasıyla attığı golle skoru 2-1 yaptı.  Müthiş mücadelenin sahne olduğu maçın 41’inci dakikasında Kozlu Belediyepsor tekrar eşitliği sağladı. Asmaspor’da savunma ve kaleci hatasını fırsat bilen Burak Işıkay, yakın mesafeden kafayla attığı golle skoru 2-2’ye getirdi. Heyecanın ve aksiyonun yaşandığı ilk 45 dakikada bunlarla sınırlı kalmadı.  44’üncü dakikada ceza saha içinde yerde kalan Suat, hakemi aldatmaya yönelik hareketinden ikinci sarıyı gördü ve kırmızı kartla oyundan atıldı. İlk yarı 2-2 eşitlikle sona erdi.

NORMALİ SÜRESİ 2-2 SONA ERDİ

4 golün atıldığı ve kartların havada uçuştuğu ilk yarının ardından ikinci yarıya Kozlu Belediyespor, atak başladı. Bunda Asmaspor’un sahada 9 kişi kalması da etken oldu. 10 kişi ile mücadele eden Kozlu, 9 kişi kalan rakip kaleyi abluka altına aldıysa hem savunmayı hem de kaleci Anıl’ı geçemedi. Sağlı-sollu geliştirdiği ataklardan eli boş dönen Kozlu, golü bulamadı ve baraj maçının normal süresi 2-2 beraberlikle sona erdi.

BERKAN HAYAT VERDİ

Normal süresi 2-2 biten maçta, 15 dakikadan 2 uzatma devresine gidildi. Uzatma dakikalarında da baskısını sürdüren Kozlu Belediyespor, aradığı ve beklediği golü buldu. Maçta çok iyi bir performans sergileyen genç oyuncu Berkan, attığı golle maçın kader adamı oldu. İlk uzatma devresinin 105’inci dakikasında ceza sahasında topla buluşan Berkan, düzgün bir vuruşla Anıl’ı avladı ve skoru 3-2’ye getirdi. Uzatmaların ilk devresi bu golle sona erdi. İkinci uzatma devresinde ise başka gol olmayınca Berkan’ın golüyle hayat bulan Kozlu Belediyespor, Asmaspor’u 3-2 yenerek yeni sezonda da Bölgesel Amatör Ligde mücadele etmeye hak kazandı.

Eren ARSLANYILMAZ

 Sen ağlama

 Kozlu Belediyespor maça başlamasına, maç öncesi yaşan olayların neden olduğu öğrenildi. Sebebi bilinmeyen olaydan dolayı gözyaşlarına hakim olamayan Hamit, seremoniyle ağlayarak çıktı. Şartlar ne olursa olsun maçı 3-2 kazanan ve yeni sezonda da Bölgesel Amatör Ligde yer alacak Kozlu Belediyespor’da yeşil-beyazlı futbolcular bu galibiyeti Hamit’e armağan etti.

 

 

 

STAT: Karaelmas Kemal Köksal

KOZLU BELEDİYESPOR: Hamit **, Burak ***(Dk.85 Kasım *), Salih ***, Doğan ***, Rıdvan ***, Berkan ***, Gökhan Zülfikaroğlu ***, Cem **(Dk.106 Ali Yıldırım *), Fatih ***, Mehmet **(Dk.63 Onur **), Gökhan Dereli ?

ASMASPOR: Anıl ***, Beyazıt **, Erdal Özkanip **,Erdal Çolak **,Hakan **, Çağdaş ?(Dk.11 Murat *,Dk.56 Emre **), Suat *, Uğur Aydın **, Onur ***, Kaan *, Kader **(Dk.90 (Okan *)

GOLLER: Dk. 7-36 Onur (Asmaspor), Dk. 33 Fatih, Dk.41 Burak, Dk.105 Berkan (Kozlu Belediyespor)

KIRMIZI KARTLAR: Dk. 6 Gökhan Derli (Kozlu Belediye), Dk.22 Kaan, Dk.44 Suat (Asmaspor)