KENDİ MEMLEKETİMDEN TEKLİF GELMEMESİ ABEST OLUR

Galatasaray’ın ve milli takımın efsane oyuncusu Ergün Penbe, Pazar günü  Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği(TÜFAD)Şube Başkanlığı seçimleri ve seminer için Pazar günü memleketi Zonguldak’a geldi. Milli oyuncu Ergün Pembe, Galatasaray’ın şampiyonluk serüvenini ve Zonguldak Kömürspor ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Zonguldaklı milli oyuncu Ergün PenbeKömürspor’un tesis, antrenman sahası ve ekonomik sebeplerden play off’u kaçırdığını söyleyerek, ‘’Baktığımız zaman Zonguldak’tan kötü takımlar vardı. Bence Zonguldak takımı daha da üstte bitirebilirdi. Bazı etkenler nedeniyle play off’u bile bence kaçırdı. Tesis sıkıntısı, , idman sahası ve ekonomik sıkıntı Zonguldakspor’u etkiliyor’’dedi. Penbe ayrıcı Zonguldak Kömürspor’dan teklif geldiğinin de altını çizdi. 

‘’Kömürspor, tesis, antrenman sahası ve ekonomik sebeplerden play off’u kaçırdı’’

Zonguldak Kömürspor’un tesis, idman sahası ve maddi sıkıntı nedeniyle play off’u kaçırdığını ifade eden Penbe, ‘’Bence Zonguldakspor’un ligden düşme gibi bir durumu yoktu. Baktığımız zaman Zonguldak’tan kötü takımlar vardı. Bence Zonguldak takımı daha da üstte bitirebilirdi. Bazı etkenler nedeniyle play off’u bile bence kaçırdı. Tesis sıkıntısı,, saha, idman sıkıntısı ve ekonomik sıkıntı Zonguldakspor’u etkiliyor’’dedi. 

‘’Kendi memleketimden teklif gelmemesi abestolur’’

Galatasaray’ın ve milli takımın efsane oyuncusu Ergün Penbe, Zonguldak Kömürspor’dan teklif aldığını söyleyerek, ‘’Zonguldak benim memleketim tabi ki oradan teklif gelmemesi abest olur. Ben bugüne kadar çok hata yaptım seçtiğim takımlar olarak. Biraz daha o yüzden seçici olmaya çalışıyorum. Tabi ki Zonguldakspor’da her zaman görev almak isteriz. Ama doğru zaman da ve doğru şartlarda’’dedi. 

‘’Bu sezon hocalık yapmak istiyorum’’

Zonguldaklı milli oyuncu Ergün Pembe bu sezon hocalık yapmak istediğini söyleyerek, ‘’Bizim amacımız hocalık yapmak. Bu sene hem yorumculuk da yaptım ben. Bu sene hem televizyon da olmadım hem de hocalık yapmadım. Bu seneyi, boş geçirdim. Aslında İnegölspor’da 1 senelik daha sözleşmem vardı. Başkan’ın ve yönetimin bırakmasının ardından ben de bıraktım. Kongreyi bekledi. 1 kaç takımdan teklif vardı. O sırada onları da kaçırmış oldum. Sezon içerisinde ve dışında arayan takımlar oldu. Anlaşmazlıklar oldu. Diğer hocalar gitti oralara. Bu sene çalışmak istiyorum. Sezon yeni bitti. Teklifler olacaktır. En iyi teklifi değerlendirmek istiyorum. Bu seneyi toplantılara okullarda panellere katılarak geçirdim.Ara sırada dağda kampa gittim.  Bu seneyi dolu dolu geçirmek istiyorum. Türk futboluna hizmet etmek istiyorum’’şeklinde konuştu. 

‘’Fatih hoca geldikten sonra umutluyduk’’ 

Galatasaray’ın efsane oyuncusu Ergün Penbe, Galatasaray’ın şampiyonluğunda ki etkenlerden bir tanesinin teknik direktör Fatih Terim olduğunu söyleyerek, ‘’Galatasaray’ın şampiyonluğunda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Uzun bir maratondu. Mutluluğa eren takım Galatasaray takımı oldu. Bence bu sene güzel bir lig oldu. Hem alt tarafı hem de üst tarafı. Son ana kadar çekişme içerisinde geçti. İzlenebilir bir lig haline geldi. Galatasaray’ın şampiyon olmasından dolayı çok mutluyum çünkü benim eski takımım. Fatih hoca geldikten sonra zaten umutluyduk. İyi bir takımı vardı Galatasaray’ın. İyi bir de teknik direktör olunca şampiyonluğun en büyük adaylarından bir tanesi olmuştu. Bunu da gösterdiler. İnandılar’’dedi. 

“Galatasaray son haftalarda deplasman sorununu çözdü’’

Galatasaray’ın  son haftalarda deplasman sorununu çözdüğünü ifade eden Penbe, ’’Son haftalarda gösterdikleri performansla da hak ettiler. Galatasaray’ın son haftalarda deplasman sorunu vardı bunu da çözdü. Sonucunda da şampiyonluğa eriştiler. Yanılmıyorsam 21’inci şampiyonluk bu. Kutluyorum’’diye konuştu. 

‘’Galatasaray’ın mali açından şampiyonluğa ihtiyacı vardı’’

Milli oyuncu Ergün Penbe Galatasaray’ın mali açıdan şampiyonluğa ihtiyacı olduğunu söyleyerek, ‘’Bende maçı izledim. Hakikaten oyuncular çok stresliydiler. Oyuncular, hoca ve kenarda izleyenler. Olası bir hata da şampiyonluk gidebilirdi. Görüyorum ki takım çok iyi hazırlanmış. Fatih hoca da takımı çok iyi motive etmiş. Bu sene de Galatasaray’ın şampiyonluğa çok ihtiyacı vardı. Mali açıdan ve biraz olsa da ekonomiye düzeltme açıdan. Seneye da güçlü bir Galatasaray ve daha iyi bir Galatasaray izleyeceğimizi düşünüyorum’’dedi. 

‘’Fenerbahçe’nin ligi ikincisi sırada bitirmesi büyük bir başarı’’

Fenerbahçe’nin ligi ikinci sırada bitirmesi büyük bir başarı olduğunu ifade eden Penbe, ‘’Aslında baktığımız da Fenerbahçe çalkantılı bir dönem geçirdi. Hem kadro yapısı olarak Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Başakşehir’e oranla zayıftı kadro yapısı vardı. Ben ligi 4’üncü ve 5’inci olarak bitireceklerini sanıyordum. Sona ana kadar şampiyonluğu kovaladılar onlar içinde büyük bir başarı bu’’şeklinde konuştu. 

Emre Can BAYRAM